22-7-2011
1535 x bekeken | 0 reacties
Opinieprogramma. Met persoonlijke reportages, vaste opiniërende gezichten en verrassende gesprekken geeft Altijd Wat een andere kijk op ontwikkelingen in de samenleving en gebeurtenissen om ons heen. Afl.: Weet wat je eet. Een reportage: Weet wat je eet. De EHEC-bacterie bepaalde dit voorjaar maandenlang het nieuws. Tientallen mensen, vooral in Duitsland, overleden na het eten van besmet voedsel. Honderden mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. In Nederland waren geen slachtoffers te betreuren, maar de economische schade voor de tuinbouwsector liep in de miljoenen. Als de EHEC-affaire iets duidelijk maakt, is dat de herkomst van ons voedsel een complexe aangelegenheid is. Weten we nog wel waar ons voedsel vandaan komt, waar het eventueel wordt gemanipuleerd en hoe de voedselketen precies verloopt? Weten we nog wat we eten? Over de toekomst van ons voedsel.
Presentatie: Ghislaine Plag.
Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op vrijdag 22 juli door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.