Uitzending
Adieu God - Gerri Eickhof

Gerri Eickhof

Adieu God

7-10-2018

| 695 x bekeken | 1 reacties
8
Toen Gerri Eickhof een jaar of veertien was, sloeg hij het Jezusbeeld van zijn oma aan gruzelementen. Die beeldenstorm markeerde het einde van zijn geloof in God en de katholieke kerk. Eickhof, tegenwoordig verslaggever bij het NOS Journaal, besloot zich voortaan op de mens te concentreren en koos na zijn middelbare school voor een studie antropologie.

Gerri Eickhof werd geboren in Amsterdam Noord in een streng katholiek arbeidersmilieu. Omdat hij een zevenmaandskindje was en veel te weinig woog, werd ervoor gevreesd dat hij de avond van zijn eerste dag niet zou halen. De familie vond het niet nodig een huisarts te roepen, belangrijker was dat de pastoor gewaarschuwd werd: Gerriís erfzonde moest in de doop worden weggewassen, want anders zou hij niet in de hemel kunnen komen.

Na deze valse start volgde een hobbelige jeugd. Gerri Eickhof groeide op zonder vader - hij woonde met zijn ongehuwde moeder bij opa en oma in huis - en omdat hij in de buurt het enige kind met een kleurtje was, werd hij dagelijks uitgescholden en gepest. Daardoor is Eickhof naar eigen zeggen wantrouwend van aard geworden. Eigenlijk vindt hij dat je als mens het beste niet geboren kunt worden: dan kan niemand het voor je verprutsen.

In deze uitzending van Adieu God was Gerri Eickhof te gast. De presentatie was in handen van Tijs van den Brink. Deze uitzending van het programma Adieu God met de titel Gerri Eickhof werd uitgezonden op zondag 7 oktober door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie