Uitzending
NOS Prinsjesdag - 15-9-2009

15-9-2009

NOS Prinsjesdag

1277 x bekeken | 0 reacties
6
Liveverslag van de derde dinsdag in september vanuit het Tweede Kamergebouw in Den Haag. In het eerste half uur is er onder meer een vooruitblik op de gebeurtenissen van die middag. Met schakelingen naar het Beukenplein in Amsterdam en een bouwplaats ergens in het land (de bouw is één van de sectoren die de gevolgen van de crisis in alle hevigheid voelt). Vanaf die locaties reageren aanwezigen op de plannen voor 2010. Vanaf 12.50 uur verslaat Astrid Kersseboom de rijtoer naar de Ridderzaal, waar koningin Beatrix de Troonrede vanaf 13.10 uur zal voorlezen. Rond 13.55 uur vertrekt het gezelschap weer richting Paleis Noordeinde waar rond 14.15 uur de traditionele balkonscène plaatsvindt. Hierna volgen toelichtingen en reacties op de Troonrede van ministers, volksvertegenwoordigers en maatschappelijke organisaties. Ook wordt er opnieuw geschakeld naar de verschillende locaties in het land voor reacties. Om 15.00 uur biedt minister Bos van Financiën het alom bekende koffertje met de Miljoenennota aan. Aansluitend komen verschillende bewindslieden aan het woord om toelichting te geven op de plannen. Daaronder zeker ook minister-president Balkenende en minister Bos van Financiën. Nieuw dit jaar is de afsluiting van de tv-uitzending met een slotdebat. Onder leiding van Ferry Mingelen debatteren de fractievoorzitters van PvdA, CDA, CU, VVD, SP en PVV over de plannen van het kabinet. Thema's die zeker aan de orde komen zijn de crisismaatregelen en de verhoging van de pensioenleeftijd.

Presentatie: Astrid Kersseboom, Joost Karhof, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma actualiteiten nieuws met de titel NOS Prinsjesdag is uitgezonden op dinsdag 15 september. De presentatie was in handen van Astrid Kersseboom, Ferry Mingelen en Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee