Uitzending
Achter de voordeur - 16-9-2009

16-9-2009

Achter de voordeur

1799 x bekeken | 0 reacties
4
Eerst het verhaal van Hans van Leeuwen (60) die samen met zijn vrouw Gonnie in Veenendaal woont. Hans is een sportieve man die gemiddeld drie keer per week sport. Daarnaast is hij in zijn atelier te vinden waar hij werkt aan zijn schilderijen of beeldhouwkunst. Tot 2003 was hij tevens eigenaar van een adviesbureau en had hij een drukbezet werkend leven. Dat veranderde in 2001, toen bij hem de ziekte van Parkinson werd geconstateerd. Met pijn in zijn hart moest hij zijn bedrijf overdoen aan zijn vennoot. 'Ik besloot om niet achter de geraniums te gaan zitten, maar om ze te schilderen.' Dit is de positieve instelling die Hans typeert, hij leeft bij de dag. Veel buren zijn niet op de hoogte van zijn ziekte, maar 'binnenkijker' Diana weet meteen wat er loos is als ze zijn medicijnen ziet staan.

De Roemeense Anna Maria Brouwer (32) is druk met het leren van Nederlands. In haar huis hangen overal briefjes met uitdrukkingen en werkwoordvervoegingen. Samen met haar Nederlandse grote liefde Mark en dochtertje Amy woont ze in een seniorenflat. Wat de buren niet weten, is dat Mark en Anna Maria elkaar hebben leren kennen via internet en na vier maanden samen een nieuw leven begonnen. De vrolijke Anna Maria laat buurtbewoners binnenkijken in haar veelbewogen leven, dat ooit begon in een kindertehuis in het RoemeniŽ van dictator Ceaucescu.

Deze uitzending van het programma Achter de voordeur is uitgezonden op woensdag 16 september door de NCRV. Te gast was Hans van Leeuwen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie