Uitzending
Aanpakkers - Droes en Karien

Droes en Karien

Aanpakkers

14-9-2011

| 2424 x bekeken | 0 reacties
7
Programma over mensen die niet klagen over problemen of misstanden, maar initiatieven nemen om er wat aan te doen. Wars van cynisme steken zij de handen uit de mouwen. Frans Bromet volgt een aantal inspirerende Nederlanders die van aanpakken weten.

De 65-jarige Droes de Jong is een opvallende vrouw, met een hoogblonde paardenstaart en het hart op de tong. Al ruim vier jaar rijdt ze elke zaterdag naar Calais met ca. 200 plastic tassen vol eten, snoep, sigaretten etc. om uit te delen aan illegale vluchtelingen. De vluchtelingen hangen daar rond in de hoop op een dag de oversteek naar Engeland te zullen maken, maar worden steeds door de Franse politie verjaagd (of opgepakt en uitgezet). Droes betaalt een deel van de spullen zelf, de rest ‘bedelt ze bij elkaar’. Samen met een vaste groep vrijwilligers pakt ze elke week de tasjes in, dat gebeurt bij haar. Ze is al een keer opgepakt, als dat nog eens gebeurt riskeert ze een boete van ?? 8000 en dat haar paspoort wordt afgepakt.

Omdat haar indertijd 9-jarige dochter, die lichamelijk gehandicapt is, er op het hockeyveld altijd maar wat verloren bij stond, begon Karien Olde Hengel zich 15 jaar geleden sterk te maken voor lg-hockey (hockey voor kinderen van 8-18 jaar met een niet rolstoelafhankelijke handicap). Binnen haar hockeyclub Push in Breda vormde zich al snel een groep enthousiaste spelers, maar omdat ze altijd maar weer tegen elkaar moesten spelen, ontstond het plan om ook andere clubs enthousiast te maken. Er werd een promotiefilmpje gemaakt en Karien ging daarmee langs andere hockeyclubs, met als resultaat dat er nu al 12 clubs in Nederland zijn waar lg-hockey wordt gespeeld. Frans bromet nam een kijkje op het lg- toernooi in laren.

Deze uitzending van het programma Aanpakkers met de titel Droes en Karien is uitgezonden op woensdag 14 september door NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie