Uitzending
3Doc - Green Day: Broadway Idiot

Green Day: Broadway Idiot

3Doc

19-4-2014

| 729 x bekeken | 0 reacties
6
Van punk rock mosh pits en uitverkochte concerten naar de bekendste en beroemdste theaterzalen in het mekka van de musical. Billie Joe Armstrong van Green Day gaat de uitdaging aan en wordt bijgestaan door de veteranen van Broadway om het mega-hit album American Idiot van de band te herschrijven naar een musical. Wat krijg je als je een punkrocker samen zet met een groep talentvolle musicalartiesten? Een musical that kicks ass! Billie Joe Armstrong had nooit kunnen voorspellen dat hij zelf mee zou spelen en zingen in een musical op Broadway. Na in eerste instantie afstand te hebben gehouden werd hij verliefd op de theaterwereld.

Van rocker tot musicalster
De betrokkenheid van Billie Joe Armstrong werd steeds groter en uiteindelijk werd hij overtuigd niet alleen achter de schermen, maar ook op het podium een rol op zich te nemen. De rocker ontpopt zichzelf tot een ware artiest in het theater.

Experimenteren met talent
De documentaire geeft een kijkje achter de schermen, maar is nog meer een portret van jonge artiesten die durven te experimenteren met hun talent. Ze komen op plekken komen waar ze nooit van hadden durven dromen en veranderen van punk-zanger in een musicalster.

Deze uitzending van het programma 3Doc met de titel Green Day: Broadway Idiot werd uitgezonden op zaterdag 19 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie