Uitzending
Waar was u toen? - Pastoor Jan Berkhout

Pastoor Jan Berkhout

Waar was u toen?

12-8-2006

| 1836 x bekeken | 0 reacties
7
Waar was u op nieuwjaarsnacht van het jaar 2001?; toen een cafébrand in Volendam een eind maakte aan het leven van veertien jongeren en het leven tekende van nog eens honderden jongeren? Pastoor Jan Berkhout is te gast. Door zijn zorg voor de slachtoffers en nabestaanden is hij het symbool geworden van de cafébrand in Volendam. Dit jaar werd hij geridderd voor zijn tomeloze inzet. Sinds 2003 is Berkhout niet meer pastoor van Volendam, maar van Breezand. Hij raakte opgebrand en moest op advies van de artsen zich terugtrekken naar een wat rustigere parochie. Maar hij blijft altijd pastoor van Volendam. Hij onderhoudt nog steeds nauwe contacten met de ouders van slachtoffers en met de jongeren die voor de rest van hun leven verminkt zijn. Een moeder van een slachtoffer komt Berkhout een beeltenis overhandigen als dank voor zijn zorg.

Presentatie: Andries Knevel.

Deze uitzending van het programma Waar was u toen? met de titel Pastoor Jan Berkhout is uitgezonden op zaterdag 12 augustus. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee