Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 5-5-2013

5-5-2013

Vrw. zkt. Knst.

739 x bekeken | 0 reacties
6
Eric Vloeimans is zonder twijfel één van de beste trompettisten van Europa. Niet zo gek dus dat het Nationaal Jeugd Jazz Orkest hem benaderde om dit jaar dirigent en artistiek leider te zijn. Isolde wil weten hoe Vloeimans en de veelbelovende jonge muzikanten zich voorbereiden op een tournee die het orkest tussen mei en september langs een tiental grote (jazz)festivals en podia leidt.

Hebben vuilnismannen iets met kunst? Ja, is het simpele antwoord. Amsterdamse vuilnismannen mochten kunst uitzoeken voor een speciale tentoonstelling in het Centrum voor Beeldende Kunst in Amsterdam Oost. Met een favoriet werk werden ze gefotografeerd. En die foto siert nu de vuilniswagens. Isolde krijgt eerst een cursus straatvegen en bespreekt daarna de geselecteerde werken met de vuilnismannen.

Aernout Mik is één van Nederlands belangrijkste beeldend kunstenaars. De Groninger heeft met zijn achtergrond als beeldhouwer het domein van de videokunst een nieuwe impuls gegeven. Vanaf zaterdag 4 mei is in het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn werk te zien op de uitgebreide tentoonstelling ‘Communitas’. .

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op zondag 5 mei door NTR. Te gast was Eric Vloeimans. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie