Uitzending
Van Dis in Afrika - Nieuwe verhoudingen

Nieuwe verhoudingen

Van Dis in Afrika

20-1-2008

| 971 x bekeken | 0 reacties
6
Johannesburg en Soweto. Johannesburg is ogenschijnlijk teruggegeven aan de zwarte bevolking. Het is de stad waar nu het meeste geld van heel Zuid-Afrika wordt verdiend. Maar het is ook de stad van misdaad, angst en van elektrisch beveiligde hoge muren; een binnenstad waar de blanke zich niet veilig voelt en zich nauwelijks vertoont. De rijken wonen in de voorsteden. Kan de zwarte middenklasse de economie van Zuid-Afrika dragen? Het wringt tussen rijk en arm. Toch staat het nieuwe Zuid-Afrika hier in de steigers; als het in Johannesburg lukt kan het in heel Afrika lukken. Met: Moeletsi Mbeki (directeur Endemol ZA, broer van huidige president), Allister Sparks (schrijver, journalist & voormalig editor bij de Rand Daily Mail), Neville Huxham (Marketing director QueIncident), Jovi Nkosi & band (Bantu Continua Uhuru Consciousness), Ntombi Vundla (Accountant) en Mama Lolo (B&B eigenaresse in Soweto). Regie: Hans Pool.

Deze uitzending van het programma Van Dis in Afrika met de titel Nieuwe verhoudingen is uitgezonden op zondag 20 januari door de VPRO. De presentatie was in handen van Adriaan van Dis.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee