Uitzending
NPS Matinee - A tribute to Joe Zawinul

A tribute to Joe Zawinul

NPS Matinee

30-3-2008

| 944 x bekeken | 0 reacties
6
Dat het geplande optreden van Joe Zawinul met het Metropole Orkest in de ZaterdagMatinee 26 januari 2008 niet plaats kon vinden, had niemand kunnen voorzien. Op 11 september 2007 overleed Zawinul, 75 jaar oud, in een ziekenhuis in zijn geboortestad Wenen. Besloten werd het ZaterdagMatinee concert in januari een Tribute te laten zijn aan de pianist en componist die altijd koortsachtig bezig was met schrijven en een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de jazzrock. Vijf grote namen uit de jazzwereld, samen met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza eren Joe Zawinul met een concert. Drummer Peter Erkine, percussionist Alex Acuņa, bassist Victor Bailey, toetsenist Jim Beard en gitarist/zanger Amit Chatterjee. Allen hebben Joe Zawinul gekend of (langdurig) met hem gespeeld.

Deze uitzending van het programma NPS Matinee met de titel A tribute to Joe Zawinul is uitgezonden op zondag 30 maart door de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee