Uitzending
Nieuwsuur - 13-2-2019

13-2-2019

Nieuwsuur

592 x bekeken | 0 reacties
6
'Van opsluiting wordt geen kind beter'
Vandaag was er een Kamerdebat over de problemen in de opvang en de behandeling van su´cidale jongeren, waarover Nieuwsuur al meerdere malen berichtte. Jason Bhugwandass (21) is vanavond te gast. Hij zat zelf ruim een jaar in de gesloten jeugdzorg en vindt dat we ervan af moeten.

'Amsterdam slibt dicht door illegale onderhuur'
Het was ooit zo'n mooi idee: betaalbare woningen voor mensen met een kleine beurs en dat midden in Amsterdam. Maar nu blijkt uit onderzoek dat die betaalbare sociale huurwoningen massaal illegaal worden doorverhuurd. Voor grof geld. Daardoor loopt de wachttijd steeds verder op.

Rembrandt is overal dit jaar
Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. Reden om de schilder na te spelen, na te schilderen en na te fotograferen. Maar ook reden voor heel veel exposities: er zijn negentien tentoonstellingen in negen verschillende steden. Van Amsterdam tot Middelburg en Leeuwarden.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 13 februari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie