Nieuwsbericht
Langs de oevers van Yangtze - Ruben Terlou reist door China

Ruben Terlou reist door China

Langs de oevers van Yangtze

27-1-2016

| 276 x bekeken | 0 reacties
7

China is één van de grootste wereldmachten, maar heeft voor ons - als doodnormale Nederlanders - nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we weten hoe de Chinezen leven en werken of wat ze ambiëren of vrezen. In de nieuwe VPRO-documentaireserie Langs de oevers van de Yangtze reist fotograaf Ruben Terlou langs China's grootste rivier, de Yangtze. Langs de oevers van de Yangtze is gedurende zes weken te zien. Zondag 7 februari om 20.15 uur is de eerste aflevering te zien op NPO 3.

De rivier vormt met haar 6300 kilometer een dwarsdoorsnede van China en is behalve ’s lands belangrijkste levensader ook de rode draad in deze zesdelige documentaireserie. Door Terlou’s lens zien we het China van nu en maken we kennis met de mensen die er wonen. De reis start in de metropool Shanghai. Daarna vervolgt Terlou zijn weg westwaarts over de rivier langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing tot hij steeds dichter bij Tibet en de bron van de Yangtze komt.

Inhoud van de eerste aflevering
Shanghai is de laatste jaren overspoeld door migranten. De grootste havenstad ter wereld kent bijna 10 miljoen nieuwkomers die allemaal hun droom om financieel succesvol te worden in deze stad willen verwezenlijken. Ruben ontmoet een aantal van deze dromers en nieuwkomers en verkent de randvoorwaarden voor succes in Shanghai. Zo brengen hoge jukbeenderen volgens sommige Chinezen ongeluk. En als jonge migrant is het enorm wennen dat je ouders niet je kamer opruimen zoals je gewend was op het platteland. Maar als het aan China’s president Xi Jinping ligt moet alles wijken voor de Chinese Droom – want succesvolle individuen maken een succesvol volk.

Afleveringen kun je terugkijken via TVblik!

Klik hier voor meer informatie over Langs de oevers van Yangtze, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie