Programma
Kook mee met MAX

Kook mee met MAX

5
Kook mee met MAX is een kookprogramma bij Omroep MAX. Sandra Ysbrandy en Mounir Toub laten ons afwisselend zien hoe je op een makkelijke manier een zeer verrassend gerecht kunt maken. De recepten die ze gebruiken zijn heel eenvoudig en je hebt geen dure ingrediënten of bijzondere apparaten nodig. Sandra en Mounir gebruiken ook graag seizoensproducten en producten van eigen bodem. Ze helpen ons bij de belangrijkste vraag van de dag; Wat eet ik vanavond?
  • Kook mee met MAX

    1255 x bekeken | 23-3-2021
    Kook mee met MAX - Chili met quinoa
    4
    Quinoa heeft van zichzelf niet erg veel smaak. Dat maakt het wel ideaal om te combineren met iets pittigs. Sandra maakt er een chili bij met zwarte bonen. Om er een fris tintje aan te geven serveert zij er avocado en... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    4207 x bekeken | 22-3-2021
    Kook mee met MAX - Zuurkoolschotel
    7
    Zuurkool kunt u op veel manieren eten. Traditioneel met aardappelpuree, of zoals deze variant, uit de oven. Mounir vervangt de traditionele aardappel voor knolselderij en als extra smaakmaker voegt hij er witte bonen... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1282 x bekeken | 18-3-2021
    Kook mee met MAX - Zelfgemaakte pastinaakgnocchi met champignonsaus
    5
    Gnocchi ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit, maar het is heel eenvoudig zelf te maken. Het basisbestanddeel is aardappel, gepureerd, met ei en bloem. Zo ontstaat er een soepel deeg waar u gemakkelijk de gnocchi... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1327 x bekeken | 17-3-2021
    Kook mee met MAX - Uiensoep met gruyeremuffins
    5
    Bij een muffin denken we al snel aan een zoete lekkernij. Maar een muffin kan ook uit hartige ingrediënten bestaan. Het bereiden ervan kan in een muffinvorm en het gaat ook in de oven. Mounir maakt gruyèremuffins voor... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1000 x bekeken | 16-3-2021
    Kook mee met MAX - Pompoenpolenta met gebakken biefstuk
    4
    De salieplant is een vaste plant en kan wel 80 centimeter hoog worden. De bladeren van salie zijn kenmerkend. Ze zijn dik, grijs van kleur en voelen wat ruwer aan. Verse salie wordt veel gebruikt in de mediterrane... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1541 x bekeken | 15-3-2021
    Kook mee met MAX - Vegetarische Shepherd's pie met linzen en zoete aardappel
    4
    Shepard s pie is een typisch Engels gerecht. Het wordt doorgaans gemaakt van restjes vlees gecombineerd met groenten en een dakje van aardappelpuree. Mounir stopt de Shepard s pie in een eigentijds jasje. Zonder vlees... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    2285 x bekeken | 11-3-2021
    Kook mee met MAX - Stevige Duitse eintopf
    4
    Eintopf wordt in een pan klaargemaakt. Alle smaken komen in een pan samen. Het is over het algemeen stevige kost met als basis bestanddeel bonen. Sandra verwerkt in haar stevige Duitse eintopf witte bonen. Om er een... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1214 x bekeken | 10-3-2021
    Kook mee met MAX - Zoet-pittige wokgarnalen met kool en rijst
    5
    Sojasaus wordt gemaakt van sojabonen, geroosterd graan, water en zeezout. De saus is gefermenteerd en dat gebeurt op een speciale manier met köji, een schimmel, tarwe en andere micro-organismen. Als... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    2348 x bekeken | 9-3-2021
    Kook mee met MAX - Reibekuchen met appelstroop-zuurkool en gehaktbrood
    3
    Reibekuchen zijn aardappelpannenkoeken. De reibekuchen kennen velen waarschijnlijk van de kerstmarkten in Duitsland, maar ook op de Oostenrijkse menukaart is het geen vreemde. De pannenkoeken worden gemaakt van geraspte... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1767 x bekeken | 8-3-2021
    Kook mee met MAX - Pasta pesto met savooiekool
    4
    Savooiekool is rond en spits van vorm. In vergelijking met andere koolsoorten is het een tamelijk losse kool. De bladeren hebben een wat grove structuur. De kool is voedzaam en staat bol van de vitamine C. De kool hoeft... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1466 x bekeken | 4-3-2021
    Kook mee met MAX - Spaanse oventortilla met knolselderij en visvink
    6
    De blinde- en rundervink die kennen de meesten wel. De visvink is daar een afgeleide van. Sandra rolt de schelvisfilet op tot een rolletje en wikkelt er spek omheen. Dat geeft een extra zilte smaak aan de vis en het... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1219 x bekeken | 3-3-2021
    Kook mee met MAX - Champignon-preisoep en gegrilde meergranenbollen met gebakken bonen
    3
    Champignons, we eten ze al heel lang, maar sinds de jaren 70 is het een groenten geworden die we regelmatig op ons menu hebben staan. De naam is afgeleid van het Franse woord voor paddenstoel wat weer afgeleid is van... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    2450 x bekeken | 2-3-2021
    Kook mee met MAX - Witlofstamppot met ham en gorgonzola
    4
    Gorgonzola wordt al sinds eeuwen gemaakt in het noorden van Italië. De kaas heeft een zeer karakteristieke smaak. Hij is zo te eten, maar ook ideaal om in sauzen en gerechten te verwerken. Het geeft saus een zachte... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1750 x bekeken | 1-3-2021
    Kook mee met MAX - Spinazie-shakshuka met gebakken aardappels
    4
    De discussie of ingevroren groenten net zo gezond zijn als vers, is nog altijd actueel. Maar feit is dat ingevroren groenten vers ingevroren worden. Ze worden onder de beste omstandigheden gekookt en terug gekoeld met... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1282 x bekeken | 25-2-2021
    Kook mee met MAX - Romige schorsenerensoep met gerookte forel
    5
    De forel is een beetje een verzamelnaam, want er zijn meerdere vissoorten die forel worden genoemd. De vis leeft voornamelijk in heldere rivieren en meren. De meest bekende is de regenboogforel. De forellen die wij eten... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1366 x bekeken | 24-2-2021
    Kook mee met MAX - Zoete aardappelgratin met pittige kalkoen
    6
    Kokosmelk is melk van de kokosnoot en wordt uit het kiemwit gehaald. Door het te vermengen met water is het een alternatief in plaats van gewone melkproducten. De iets dikkere variant, met minder water, is heerlijk om... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    2238 x bekeken | 23-2-2021
    Kook mee met MAX - Spitskoolcurry met cashewnoten
    6
    Koriander is populair. Het vervelende is alleen dat het niet voor iedereen dezelfde smaaksensatie geeft. Dat ligt met korianderpoeder, ketoembar, anders. De smaak van de poedervorm is minder overheersend en kan in een... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    2383 x bekeken | 22-2-2021
    Kook mee met MAX - Knolselderijpuree met gebakken kabeljauw en romige prei
    6
    De kabeljauw is culinair gezien een veelzijdige vis. Werkelijk alles van de vis kan worden gebruikt. De tongetjes zijn een echte lekkernij. De kop is gedroogd rijk aan proteïne. De viseieren worden vermalen tot een... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1456 x bekeken | 17-2-2021
    Kook mee met MAX - Gebakken gnocchi met boerenkool-tomatensaus
    3
    Gnocchi is een pastasoort, maar niet gemaakt van deeg maar van aardappelen. Letterlijk betekent gnocco (meervoud is gnocchi) klont, en dat is ook precies waar het op lijkt: een klontje. Ze zijn eenvoudig te bereiden. U... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1779 x bekeken | 16-2-2021
    Kook mee met MAX - Minestrone
    6
    Een minestrone soep is een typisch Italiaans gerecht. Letterlijk vertaald betekent minestrone grote soep, het komt af van minestra wat soep betekent. Een echt recept van de minstrone is er niet, gezien u er eindeloos... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1250 x bekeken | 15-2-2021
    Kook mee met MAX - Hasselback winterpeen met rucola-makreelstamp
    5
    Hasselback is een bereidingstechniek. We kennen het vooral van de aardappel. Dunne inkepingen van een paar millimeter, waardoor de aardappel lekker knapperig bakt in de oven. Maar deze techniek kan natuurlijk ook met... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1551 x bekeken | 11-2-2021
    Kook mee met MAX - Rostipizza
    4
    Mounir maakt niet zomaar een pizza, maar een pizza van aardappelen. Als bodem gebruikt hij rösti en daarbovenop kunt u eigenlijk naar hartenlust variëren. Op deze röstipizza doet hij feta, doperwten en... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    2439 x bekeken | 10-2-2021
    Kook mee met MAX - Kerriekip met Chinese kool
    6
    Chinese kool heeft in tegenstelling tot andere koolsoorten, niet zo n uitgesproken kool-smaak. Hij is vrij mild van smaak en is daarom zowel rauw als (kort) gekookt, lekker om te eten. Doordat de kool zowel rauw als... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    2465 x bekeken | 9-2-2021
    Kook mee met MAX - Ovenschotel met vis
    4
    Er zijn van die dagen waarop u niet al te veel zin heeft om te koken, maar toch iets lekkers op wilt tafel zetten. Dan is dit een ideaal gerecht, en lekker. De vis wordt niet los gegeten, maar verwerkt in de puree. ... Bekijk uitzending
  • Kook mee met MAX

    1793 x bekeken | 8-2-2021
    Kook mee met MAX - Smaakexplosiestamp
    5
    Rucola is een pittige slasoort. Het smaakt nootachtig. Behalve als sla is het ook heerlijk (pittig) om in een stamppot te verwerken. Mounir verwerkt de rucola door een stamppot van zoete aardappelen en gewone... Bekijk uitzending
« 1 . . . 17 18 19 20 21 22 23 . . . 39 »