Uitzending
Knevel & Van den Brink - 'Boos en machteloos over leed in Gaza'
Knevel & Van den Brink - 'Boos en machteloos over leed in Gaza'

'Boos en machteloos over leed in Gaza'

Knevel & Van den Brink

1-8-2014

| 1382 x bekeken | 1 reacties
4
Moustafa Turky en Michiel Servaes
Aan tafel de Palestijnse Nederlander Moustafa Turky. Zijn familie in Gaza leeft op dit moment in doodsangst. Hij voelt zich boos en machteloos over het leed in Gaza. Michiel Servaes vertelt waarom hij vindt dat Nederland en de EU meer moeten doen om het conflict te stoppen. Het 72-urige staakt-het-vuren is na enkele uren al afgebroken door IsraŽl. Sinds het begin van de wapenstilstand vanochtend werden toch raketten vanuit Gaza richting IsraŽlisch grondgebied afgevuurd en kwamen door IsraŽlische beschietingen rond de 40 Palestijnen om.

Jan van Halst
Vandaag werd Guus Hiddink gepresenteerd als nieuwe bondscoach. Wat is het verschil tussen hem en Louis van Gaal? Voetbalanalist en oud-voetballer Jan van Halst laat het zien aan de hand van voetbalfragmenten.

Hans Klok
Van een gloeilamp die door de lucht zweeft tot allerlei verdwijntrucs, Hans Klok heeft het allemaal in de vingers. Heeft hij inmiddels alle trucs gedaan of kan hij nog iets nieuws verzinnen voor zijn nieuwe show? Onlangs reisde Hans Klok af naar Las Vegas om daar eens goed te kijken wat hot is en wat not. Vandaag dook hij voor het eerst de repetitieruimte in voor zijn nieuwe show.

Yassin Elforkani en Frits Barend
Vandaag is er in moskeeŽn in Nederland opgeroepen tot meer tolerantie. De imams maken zich zorgen over het groeiend aantal racistische uitingen richting Joden en moslims. Aan tafel imam en woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid Yassin Elforkani en journalist Frits Barend.

In deze uitzending van Knevel & Van den Brink waren Hans Klok, Frits Barend en Jan van Halst te gast. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink. Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink met de titel 'Boos en machteloos over leed in Gaza' werd uitgezonden op vrijdag 1 augustus door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie