Uitzending
Jules Unlimited - Cowboys in Europa, walvissenonderzoek, buggy rollin'

Cowboys in Europa, walvissenonderzoek, buggy rollin'

Jules Unlimited

14-5-2005

| 1826 x bekeken | 1 reacties
7
Cowboys in Europa
In Spanje nabij Alméria ligt midden in de woestijn een oude filmstudio waar de meeste spaghettiwesterns zijn opgenomen in de jaren '60, '70 en '80. Scènes uit bv. Indiana Jones and the Last Crusade werden hier gemaakt. Even verderop ligt het westerndorp Western Leone. Hier werden scènes opgenomen uit Once upon a time in the west. Menno bezoekt de dorpjes en wordt onwillekeurig meegezogen in de westernsfeer. Een acteur uit een spaghettiwestern zal hem de kneepjes van het vechten, het vallen én het ophangen aanleren.

Walvissenonderzoek
Lottie kijkt mee met onderzoeker Richard Sears die al meer dan twintig jaar walvissen bestudeert en DNA-onderzoek doet. Een tocht op de St. Lawrence River (ten n.o. van Quebec, Canada) eindigt in heftig gemanoeuvreer op enkele meters van de walvis. Eén veeg van de staartvin en Lottie en de boot gaan kopje onder.

Buggy rollin'
Hoe kan je het menselijk lichaam laten voortbewegen op een manier die nog niet eerder beproefd is? Paul maakt kennis met het buggy rollin'-pak, een vinding van Jean Yves Blondeau, industrial designer en bewegingskunstenaar. Hij bedacht een pak dat aan alle kanten voorzien is van wielen, die het hele lichaam zo bewegelijk maakt als een rollerskate. Paul gaat de wereld zien als een insect.

Deze uitzending van het programma Jules unlimited met de titel Cowboys in Europa, walvissenonderzoek, buggy rollin' is uitgezonden op zaterdag 14 mei door de VARA. De presentatie was in handen van Lottie Hellingman, Menno Bentveld en Paul Luycx.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Jules Unlimited - terugkeer Jules Unlimited na 12 jaar

    terugkeer Jules Unlimited na 12 jaar

    2-2-2017

    Het wetenschappelijke VARA-programma Jules Unlimited keert na 12 jaar terug op NPO 3. De drie nieuwe presentatoren Eva Koreman, Maurice Lede en Jamie Trenité beleven in het tv-programma de ultieme kick bij het…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten