Uitzending
IKONHUIS: De Nieuwe Wereld - 22-11-2015

22-11-2015

IKONHUIS: De Nieuwe Wereld

731 x bekeken | 0 reacties
8
Eerst wilde Tofik Dibi politiek leider van GroenLinks worden. Het liep anders. Na een paar jaar in de luwte debuteert hij als getalenteerd schrijver met Djinn, een boek waarin hij publiekelijk uit de kast komt. Hoe vrij is onze seksuele keuze in deze tijd? En is ultieme vrijheid de weg naar het vagevuur of juist naar het paradijs? Daarover gaan programmamaker Sylvana Simons en Karin van den Broeke, preses van de Protestantse Kerk in Nederland, met elkaar in gesprek. Antropoloog Josje Priester heeft zich verdiept in de leefwereld van asielzoekers en vluchtelingen. Te vaak wordt er over hen geschreven en gepraat. In het fotoproject Can you see me verbeelden zij hun eigen werkelijkheid en is er ruimte voor hun eigen verhaal. De wereldburger van deze week is Beylula Yosef, die geboren is in Eritrea. Zij vertelt over haar zondag. Muziek is er van het Nederlands Blazers Ensemble met hun nieuwe programma: Oost West Thuis Niet Best, waarin ze optreden met musici die gevlucht zijn uit SyriŽ.

In deze uitzending van IKONHUIS: De Nieuwe Wereld waren Tofik Dibi en Sylvana Simons te gast. De presentatie was in handen van Colet van der Ven. Deze uitzending van het programma IKONHUIS: De Nieuwe Wereld werd uitgezonden op zondag 22 november door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee