Nieuwsbericht
Het Filosofisch Kwintet - Uitdagingen in Nederlandse Rechtsstaat worden uitgebreid besproken in Filosofisch Kwintet

Uitdagingen in Nederlandse Rechtsstaat worden uitgebreid besproken in Filosofisch Kwintet

Het Filosofisch Kwintet

22-4-2024

| 862 x bekeken | 0 reacties
6
Het is weer tijd voor een nieuw seizoen van het Filosofisch Kwintet. In zes nieuwe afleveringen bespreekt Arnon Grunberg de rechtsstaat. Een belangrijk begrip voor Nederland, maar waar veel mensen de betekenis niet van weten. Want wat betekent het nou? En waarom staat de Nederlandse rechtsstaat onder druk?

Arnon Grunberg vervangt de presentatie van wijlen Clairy Polak. Arnon zegt in een interview voor Human onder andere het volgende: “Ik ben wel anders dan Clairy en zal ook niet proberen haar te evenaren, dat lijkt me catastrofaal. Zonder daar hoogmoedig over te willen zijn, lijkt het mij een hele mooie ambitie dat ik haar niet teleur zal stellen. Dat zij waardering kan hebben voor hoe ik het doe.”

In de nieuwe afleveringen wordt er vooral gepraat over de winnende partij PVV die standpunten hebben die tegenover de rechtsstaat staan. Ook in de Grondwet staan er wetten tegenover elkaar. Want wanneer wordt die vrijheid van meningsuiting een zogenoemde ‘hate speech’, of te wel discriminatie?

Het nieuwe seizoen is te zien vanaf 28 april om 11:05 op NPO1 bij HUMAN.

Klik hier voor meer informatie over Het Filosofisch Kwintet, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws