Nieuwsbericht
Zorgeloos TV kijken in heel Nederland - 18-6-2019

18-6-2019

Zorgeloos TV kijken in heel Nederland

251 x bekeken | 0 reacties
6
Waar steeds meer mensen kiezen voor Netflix of Youtube, heeft TV nog steeds een enorm marktaandeel. Bij veel huishoudens in Nederland gaat in de avond de televisie aan, en worden er verschillende programmaís gekeken op NPO of de commerciŽle zenders. Kijkonderzoek.nl publiceert elke maand de kijkcijfers van de maand ervoor. Hierin wordt duidelijk dat bijvoorbeeld het journaal, goede tijden, slechte tijden en voetbalprogrammaís massaal worden gekeken. Zo kijken elke dag wel meer dan 1 miljoen Nederlanders naar het journaal. Tv kijken wordt dus door veel mensen gezien als de ideale ontspanning.

Geschiedenis van de Nederlandse televisie
De geschiedenis van de televisie begint In de jaren 30 van de vorige eeuw. In Scheveningen werd voor het eerst geŽxperimenteerd door menner Karolus van het bedrijf Telefunken. De eerste programmaís op de Nederlandse tv zijn echter gemaakt door Philips. Eind jaren 80 kwamen er pas commerciŽle zenders bij als RTL, Veronica en SBS en hierdoor is het kijkgedrag veranderd. Tegelijkertijd werd de mediawet ingesteld. Dit hield in dat omroepen verplicht waren om representatief te zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen.

Van analoog naar digitaal
Waar het vroeger alleen mogelijk was om gebruik te maken van analoge tv, kan iedereen sinds de jaren 90 ook digitaal tv kijken. Veel mensen zijn overgestapt van analoog naar digitaal omdat de kwaliteit van het beeld en geluid van de digitale televisie veel beter is. In 2006 is Nederland helemaal digitaal gegaan. Sindsdien is het mogelijk om draadloze digitale televisie of kabeltelevisie te ontvangen. Sinds 2019 is analoog televisie verleden tijd omdat geen enkele provider de dienst nog aanbiedt.

Smart tv sinds enkele jaren zeer populair
Het is bekend dat jongeren steeds minder naar televisie kijken. Ze willen liever zelf bepalen waar ze naar kijken, en hebben geen zin in lange reclames tussendoor. Met de komst van de Smart-tv is het mogelijk om naast digitale televisie ook Netflix en Youtube te bekijken, applicaties te downloaden en te surfen op het web. Hierdoor kan je helemaal zorgeloos tv kijken en hoef je helemaal niet meer van de bank af. Het gebruikersgemak is met de smart tv sterk verbeterd.

Kies een geschikte provider voor het ontvangen van televisie
Om zorgeloos tv te kunnen kijken is het noodzakelijk om de geschikte provider te vinden. In Nederland zijn er een aantal tv aanbieders. Bekend zijn: Ziggo, KPN, Telfort, Tele2 en Online.nl. Het is per postcode verschillend wat voor jou de beste optie is. Zo kan het zijn dat je op je postcode wel KPN kan ontvangen, maar geen Ziggo. Het kan namelijk zijn dat er geen aansluiting is in je woning. Dit zal dan aangelegd moeten worden, maar hiervoor moeten ook vergunningen worden aangevraagd bij de gemeente en is niet de meest ideale optie. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kwaliteit dat een provider kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan storingen. Niks is vervelender dat als net de WK-finale aan de gang is, en jij opeens met een storing te maken hebt. Gelukkig is er op het internet veel informatie beschikbaar over storingen van tv aanbieders, waardoor je een goede keuze kan maken. Daarnaast zijn er ook veel websites die de tv en internet aanbieders vergelijken op basis van prijs of mogelijkheden. Zo weet je binnen een aantal minuten wat de beste keuze is voor jouw eigen wensen.

Kies het tv pakket dat past bij jouw interesses
Waar je vroeger alleen kon kiezen tussen de Nederlandse omroep en een aantal commerciŽle zenders, zijn er tegenwoordig duizenden zenders over de hele wereld beschikbaar om te kijken in Nederland. Tv aanbieders bieden verschillende pakketten aan waarin je de zenders kan kiezen die perfect passen bij jou interesses. Ben jij een sportfanaat en wil je alle bekende sportzenders zien of wil je het liefst elke dag een nieuwe film kijken? Het is anno 2019 allemaal mogelijk. Om zorgeloos tv te kunnen kijken door heel Nederland is het allereerst dus belangrijk dat je de geschikte provider vindt met weinig storingen en waar je geen nieuwe aanlegging voor nodig hebt. Met een Smart tv en een tv-abonnement dat past bij je interesses hoef je voorlopig niet meer van de bank af.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met internetvergelijk.nl

Klik hier voor meer informatie over Zorgeloos TV kijken in heel Nederland, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie