Nieuwsbericht
Tien redenen waarom ook dit seizoen van Kees van der Spek de moeite waard is - 20-6-2021

20-6-2021

Tien redenen waarom ook dit seizoen van Kees van der Spek de moeite waard is

276 x bekeken | 0 reacties
6
In Kees van der Spek: Oplichters aangepakt worden oplichters opgespoord en, zoals de titel het al zegt, aangepakt. Kees van der Spek spreekt de slachtoffers van oplichting en gaat ze op het spoor en is ze uiteindelijk bijna altijd te slim af. De daders worden geconfronteerd met hun daden en dat levert prachtige televisie op. Normaliter reizen Kees van der Spek en zijn team de hele wereld over voor dit programma, dus je zou zeggen dat het weinig leuke televisie oplevert in tijden van Corona. Maar niets is minder waar, ook tijdens een pandemie zit Kees de oplichters op de hielen. Tien redenen waarom je ook het nieuwste seizoen van dit programma moet kijken.

1. Kees van der Spek is en blijft een cowboy. Ook dit seizoen stapt hij weer met zijn woeste krullen, op zijn stoere laarzen met zijn cowboysbag het vliegtuig in. Je waant je toch iedere keer weer in een western.

2. Ook nu gaat hij weer op zoek naar de meest geniepige oplichters en blijf je je verbazen waarom de slachtoffers er toch telkens weer in trappen. Als blijkt dat de beste vriend van het slachtoffer de dader is, slik je toch wel even extra…

3. Zijn IT-specialist Danny wordt ieder seizoen beter. Ook deze keer heeft hij weer vernuftige appjes waarmee hij de oplichters vol met hun gezicht in beeld weet te brengen, maar hij verrast je ook met nieuwe trucs.

4. Natuurlijk is hij er weer bij: de schoudertas met ingebouwd cameraatje. Het blijft grappig om te zien hoe ze hiermee rondlopen, maar wat ze er mee opnemen is verbluffend.

5. Kees van der Spek maakt het zichzelf nooit makkelijk. Hij komt niet in zakendistricten waar de mensen met hun Ted Baker tas voorbij wandelen, hij komt op plekken waar wij niet willen wezen. Dit seizoen komt hij zelfs op een plek waar hij en zijn team zelfs niet willen zijn. De sfeer is gespannen, helemaal als ze een lekke band krijgen op een onheilspellende plek waar ze echt niet stil kunnen staan.

6. Van de Spek laat altijd meerdere kanten van het verhaal zien, de slechterik is niet altijd slecht. Soms dwingen de omstandigheden hem. Dat wordt ook dit seizoen weer pijnlijk duidelijk.

7. Het is natuurlijk smullen als de dader blijft vol houden. Dit seizoen is er een oplichter die wel heel stug blijft vol houden en zelfs Kees in wil palmen. Pijnlijk, maar hilarisch.

8. Het nieuwe seizoen bevat een special waarin hij onderzoek doet naar een anonieme dode. Een emotionele zoektocht.

9. Kees monteert alles zelf en kiest hierbij muziek uit zijn eigen assortiment. De reis-beelden zijn een lust voor oog en oor.

10. Het is ontzettend knap dat het hem zelfs lukt om in tijden van een pandemie een programma te schieten waarbij je op gevaarlijke plekken over de hele wereld komt. Kees van der Spek en zijn team weten zichzelf weer te overtreffen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Thebagstore.nl

Klik hier voor meer informatie over Tien redenen waarom ook dit seizoen van Kees van der Spek de moeite waard is, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie