Nieuwsbericht
Nieuwe kerstpakketten trends door crisis - 2-11-2022

Nieuwe kerstpakketten trends door crisis

2-11-2022 | 852 x bekeken | 0 reacties
6
Het zal niemand ontgaan zijn dat een groot deel van de bevolking lijdt onder de economische crisis. De prijzen van benzine en de dagelijkse boodschappen blijven stijgen en er is een grote zorg rondom de koude wintermaanden met betrekking tot gas tekorten en -prijsstijgingen. Het kerstpakket zal dan ook juist dit jaar als geroepen komen voor veel werknemers in Nederland en België. Maar of werkend Nederland werkelijk iets zal hebben aan het kerstpakket is uiteraard afhankelijk van de inhoud. Het merendeel van de kerstpakketten voor 2022 zijn besteld en kerstpakketten groothandels hebben goed nieuws: de kerstpakketten zijn goedgevuld met leuke én nuttige cadeautjes.

Onzekerheid omtrent het kerstpakket
Uiteraard kregen ook kerstpakketten leveranciers te maken met grote uitdagingen door de inflatie en personeelstekorten. Lydia van Kerstpakket Webshop vertelt onze journalist hier meer over: “De producten die in de kerstpakketten zitten, zijn dit jaar een stuk duurder geworden. Wij wisten natuurlijk dat onze afnemers zich in financieel onzekere tijden bevinden en mogelijk geen budget hadden voor de duurder geworden kerstpakketten. Wij waren daarom bang dat er minder en kleinere kerstpakketten besteld zouden worden.” Gelukkig bleek niets minder waar. Werkgevers erkennen de realiteit dat hun personeel dit jaar wel eens afhankelijk zou kunnen zijn van het kerstpakket om het kerstfeest te kunnen vieren. Daarom hebben veel bedrijven extra budget vrijgemaakt voor het kerstgeschenk.

Dat betekent echter niet dat de problemen voorbij zijn voor kerstpakketten groothandels. Het zal namelijk een uitdagende taak zijn om alle kerstpakketten op tijd bij de ontvangers te krijgen. “Wij hebben intern te maken met personeelstekorten en dat geldt ook voor onze partners. De personeelstekorten bij inpakcentrales zorgen ervoor dat het langer duurt om alle kerstpakketten gereed te maken voor verzending. Als dat eenmaal gebeurd is, kan de verzending langer duren door de personeelstekorten in het transport”, aldus Lydia. Kerstpakketten leveranciers hebben daarom dit jaar hun klanten gevraagd om ruim op tijd het kerstpakket te bestellen. “De bestellingen die wij nu binnen hebben, zullen zeer waarschijnlijk tijdig bezorgd worden. Maar wij hebben helaas maar beperkte invloed op het transport.”

Boodschappenpakket voor Kerstmis
Gelukkig lijkt het dus allemaal goed te komen met het kerstpakket dit jaar. Maar wat mag je dan verwachten van jouw kerstgeschenk? Daar vertelt Viktor van Kerstpakketten Expert ons meer over: “Wij houden elk jaar de trends bij van de soorten kerstpakketten die het meest populair zijn. Wij zagen over de afgelopen jaren dat vooral de vraag naar biologische kerstpakketten, Fair Trade kerstpakketten en gezonde kerstpakketten consequent bleef stijgen. Dit jaar is die trend doorbroken.”

In plaats van een trendy kerstpakket kun je volgens Viktor een origineel kerstpakket verwachten met nuttige cadeaus. “De kerstpakketten met woonaccessoires en gadgets bleven dit jaar links liggen. In plaats daarvan waren de kerstpakketten met A-merk etenswaren, doucheproducten en fleecedekens een hit.” Bedrijven doen er dus alles aan om hun personeel een kerstpakket te geven met alles wat zij nodig hebben voor een fijn kerstfeest en een warme winter.

Een sympathiek gebaar
Veel werkgevers in Nederland en België hebben dit jaar dus vanuit een ander perspectief nagedacht over het kerstpakket. In de afgelopen jaren kozen bedrijven vaak voor kerstpakketten die bij hen en hun medewerkers pasten. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, kozen voor verantwoorde kerstpakketten en kleine, lokale ondernemingen kozen vaak voor kerstpakketten met lokale producten. Maar dit jaar dachten bedrijven na over hoe zij hun werknemers het beste door deze onzekere tijden konden helpen. En dat sympathieke gebaar zal voor veel werkenden een groot verschil maken in hun kerstviering.

Judith van Kerstpakketten Tip benadrukt het belang van het kerstpakket voor ondernemingen. “Het kerstpakket is een onmisbare dankbetuiging naar het personeel. En wanneer het kerstpakket wordt overgeslagen, kan dat zelfs leiden tot ontevredenheid en bezorgdheid.” Vooral in de huidige krappe arbeidsmarkt is het bedanken en geruststellen van het personeel een waardevolle investering. De kans is dus groot dat ook jij dit jaar verwend zal worden met een mooi kerstpakket.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kerstpakketwebshop.nl

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws