Nieuwsbericht
Meer tv opties met een VPN - 22-3-2021

22-3-2021

Meer tv opties met een VPN

271 x bekeken | 0 reacties
6
Netflix en andere streamingdiensten hebben nog een groot ‘geheim’ deel aan films en series die Nederlanders niet te zien zullen krijgen. Wie een VPN gebruikt, kan toegang krijgen tot dit geheime deel.

Netflix produceert zelf heel wat films en series, waaronder het populaire House Of Cards, Tiger King en Orange is the New Black. De streamingdienst biedt deze films en series vaak wereldwijd, tegelijkertijd uit. Maar er is ook een groot deel van Netflix en andere streamingdiensten dat we in Nederland niet kunnen zien.

Het klinkt raar, maar Netflix heeft dus verschillende 'bibliotheken' in verschillende landen. Daardoor kunnen bepaalde films of series bij ons in Nederland niet in de catalogus staan. Maar net als dat je naar een ander land kan reizen om een buitenlandse bibliotheek te bezoeken, is er een manier om ook de internationale Netflixbibliotheken te bezoeken: VPN. VPN is de enige manier om het internationale Netflixaanbod wel te kunnen zien.

Een VPN gebruiken op bijvoorbeeld Netflix of Disney+
Streamingdiensten doen een zogenaamde IP-check. Daarbij controleren ze het IP-adres van hun gebruikers. Het IP-adres valt terug te leiden naar de locatie van de gebruiker. Dat hoeft in het geval van streamingdiensten niet eens zo nauwkeurig: weten in welk land de gebruiker zich bevindt is voldoende. Wie een Nederlands of een Belgisch IP-adres heeft, krijgt dan ook het respectievelijke aanbod voor deze landen te zien.

Door een VPN te gebruiken, maskeren gebruikers deze IP-adressen. Een VPN is een Virtual Private Network, waarbij eerst verbinding wordt gemaakt met een buitenlandse server, als tussenstap. Zo kunnen gebruikers vanuit Nederland onder meer eerst verbinding maken met Duitsland of met Turkije. Liefhebbers kunnen meteen kiezen voor het Amerikaanse aanbod, maar daarbij is het goed om te weten dat men eventueel gelogd kan worden door de overheid in de Verenigde Staten, omdat dit wettelijk verplicht is.

Nederlandse tv op vakantie
Andersom werkt een VPN ook: content die buiten Nederland geblokkeerd is, kan op vakantie in Duitsland of Italië gewoon worden bekeken. Wie een VPN-verbinding heeft met een Nederlandse server, kan vanuit een ander land gewoon gebruik maken van bijvoorbeeld Uitzending Gemist. Zo hoeven Nederlanders nooit hun favoriete films, series en programma’s te missen.

De juiste VPN-provider kiezen
De juiste VPN-provider kiezen doe je als volgt: het is belangrijk eerst te kijken naar het aanbod van de landen. Met welke landen kan er verbonden worden? Wie graag naar Bollywood-series kijkt, zal bijvoorbeeld graag met India kunnen verbinden.

Natuurlijk is ook de snelheid van de belangrijk: een film, serie of programma moet snel bekeken kunnen worden. Dus zonder haperingen. De snelheid beïnvloedt ook de beeldkwaliteit.

Soms is ‘split tunneling’ ook handig. De gebruiker kan dan alleen een streamingdienst toewijzen aan de VPN, terwijl de andere verbinding gewoon zonder versleuteling verlopen. Zo kan een printer in een lokaal netwerk toch gedeeld blijven, terwijl er ook via een VPN gebruik wordt gemaakt van een VPN.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vpndiensten.nl

Klik hier voor meer informatie over Meer tv opties met een VPN, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie