Nieuwsbericht
Internettelevisie kijken met een VPN - 26-7-2022

Internettelevisie kijken met een VPN

26-7-2022 | 305 x bekeken | 0 reacties
6
TVblik voorspelde in 2007 dat televisiekijken via het internet de toekomst zou zijn. Nu, in 2022, leven we in die toekomst en is het inderdaad aan de orde van de dag. Met tablets en telefoons kun je tegenwoordig overal televisiekijken. En het gaat dan niet eens alleen om actuele uitzendingen van publieke omroepen, zoals via UitzendingGemist al gebruikelijk was. Je kunt nu alles kijken wat je wilt met de apps van NPO Start, NLZiet, Canal Digitaal, ESPN GO, Disney+, Netflix en ga zo maar door.

Steeds meer Nederlanders schrappen dan ook hun traditionele televisieabonnement en kiezen bijvoorbeeld voor NLZiet om uitzendingen te kijken waar en wanneer het hen uitkomt. Je hebt voor ‘on demand’ kijken natuurlijk ook een abonnement nodig. En dit geldt ook voor de streamingdiensten zoals Videoland en Pathé thuis.

Met internettelevisie kun je werkelijk overal tv kijken: in het openbaar vervoer, tijdens je lunchpauze op het werk en zelfs op vakantie. Overal binnen de EU is het mogelijk om je betaalde streaming mee te nemen. Gratis streamingdiensten zoals NPO Start mogen wel uitzendingen blokkeren in het buitenland.

Online televisie kijken met een VPN
Een VPN is een virtueel persoonlijk netwerk dat al je internetverkeer versleutelt en omleidt via een VPN server. Dit zou altijd een onderdeel van je digitale beveiliging moeten zijn. Vooral als je buitenshuis veel gebruik maakt van wifi-netwerken. Je weet immers niet wie er nog van het netwerk gebruikmaakt, en soms niet eens wie het netwerk beheert. Weet je zeker dat je met het geadverteerde netwerk bent verbonden? Of zou het een oplichter kunnen zijn die zijn hotspot dezelfde naam heeft gegeven en nu alles ziet wat je intypt?

Een VPN is dus een privénetwerk waar niemand anders gebruik van kan maken. Je kunt het zien als een soort tunnel op het bestaande netwerk, waardoor alleen je eigen internetverkeer gaat. Niemand kan meekijken, zelfs de beheerder van het netwerk niet.

Als je dus graag onderweg, op je werk, op school, in een wachtkamer of op vakantie televisie wilt kijken op je eigen mobiele apparaat, gebruik dan een VPN.

Niet alle VPN diensten zijn echter geschikt om live televisie mee te kijken, of films en series via streamingdiensten. Afhankelijk van de streamingdienst, je locatie, hoeveel televisie je kijkt en of het live televisie is, zijn er verschillende mogelijkheden.

Gratis VPN diensten
Het enige voordeel van een gratis VPN is dat het gratis is. Helaas hebben ze veel meer nadelen. Ten eerste heb je de kans dat je privacy in gevaar komt als je niet voor de service betaalt. Er moet immers geld verdiend worden, en veel gratis VPN diensten doen dit door je gegevens te verkopen. Bovendien zijn gratis VPN diensten vaak te traag voor het streamen of hebben ze een limiet van 10 GB per maand.

Als je je kijktijd echter kunt beperken tot slechts 1 of 2 uurtjes per dag (afhankelijk van de kwaliteit van de video) zijn er wel een paar veilige mogelijkheden, zoals Hide.me, die niets kosten.

Betaalde VPN diensten
Sommige streamingdiensten geven aan geen VPN gebruik te ondersteunen. NPO zegt bijvoorbeeld: “Wanneer je gebruik maakt van een VPN-verbinding of proxy-server kan het lijken alsof je je bevindt op een andere locatie, waardoor je ten onrechte een Geo IP-blokkering krijgt. Om deze reden ondersteunen we het gebruik van een VPN niet en kunnen we de werking van de player niet garanderen.”

Vooral als je een gratis VPN gebruikt, heb je de kans dat je een foutmelding krijgen: “U lijkt een unblocker of proxy te gebruiken...”.

Met betaalde VPN diensten zoals NordVPN, SurfShark of ExpressVPN loop je minder vaak tegen dit probleem aan, waardoor je niet verplicht bent om onbeveiligd gebruik te maken van de streamingdienst. Deze premium VPN diensten bieden bovendien onbeperkte snelheden en bandbreedte. Zo kun je je kijkapparaat de hele dag aan laten staan, of zelfs meerdere apparaten tegelijk gebruiken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vpndiensten.nl

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Beste Zangers - Nielson en Roxeanne Hazes in jubileumreeks Beste Zangers

  Nielson en Roxeanne Hazes in jubileumreeks Beste Zangers

  10-8-2022

  Jan Smit presenteert het jubileumseizoen van Beste Zangers. In het vijftiende seizoen reizen Blanks, Claudia de Breij, Ferdi Bolland, Jaap Reesema, Nielson, Roxeanne Hazes en Sarita Lorena af naar het Spaanse Sevilla om…
  Lees verder
 • Dertigers - Dertigers duikt dieper in levens van vrienden in derde seizoen

  Dertigers duikt dieper in levens van vrienden in derde seizoen

  7-8-2022

  De succesvolle soap Dertigers is terug met alweer het derde seizoen. Vanaf 8 augustus is Dertigers te zien op wisselende tijdstippen in de late avond van NPO 3. In Dertigers wordt een hechte vriendengroep gevolgd. Het…
  Lees verder
 • Hoe Gaat Dat Bij Jullie Thuis? - Gezinnen kijken bij elkaar thuis voor opvoedtips

  Gezinnen kijken bij elkaar thuis voor opvoedtips

  7-8-2022

  De vooravond van NPO 1 staat vanaf vanavond in het teken van het opvoeden van kinderen. In het nieuwe EO-programma Hoe gaat dat bij jullie thuis? kijken twee opvoeders met verschillende opvoedstijlen een dag mee bij…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten