Nieuwsbericht
Ewout letterlijk en figuurlijk aan de grens - 24-6-2021

24-6-2021

Ewout letterlijk en figuurlijk aan de grens

295 x bekeken | 0 reacties
6
Via welk kanaal je ook wil kijken, Ewout Genemans verschijnt steeds vaker op je beeldscherm. Genemans is nog relatief jong (1985) maar heeft al een flinke carrière op zijn naam staan. Waar we hem leerden kennen als presentator, acteur en zelfs zanger bij voornamelijk kindertelevisie, ontwikkelde zijn carrière zich in korte tijd van eigenaar van een productiebedrijf tot presentator van human interest en misdaad programma’s.

ZOOP en de BZT Show
Genemans trapte na een korte studie journalistiek zijn carrière succesvol af met een rol in de populaire kinderserie ZOOP en de diverse films die op die serie volgden. Hij werkt een jaar voor Kemna Casting waarna hij weer terug op de buis komt. Genemans presenteerde de BZT Show, ging hij op pad in musea in de Museumbende en Willem Wever. Naast het presenteren van programma’s sprak hij diverse films en reclames in als Ratatouille en spotjes voor de Postbank. Intussen zette hij zijn eigen productiebedrijf No Pictures Please op en begon hij met produceren van programma’s voor volwassenen.

Ewout en Peter van der Vorst
Genemans heeft een flinke bagage aan ervaring opgedaan in deze periode waarin hij zich stortte op kindertelevisie. Inmiddels heeft hij duidelijk zijn rugzak kind afgedaan en richt zich alleen nog op volwassen televisie. Tussen 2012 en 2016 produceert Genemans vanuit No Pictures Please voornamelijk programma’s voor RTL 5 zoals Ik heb HET nog nooit gedaan en From Russia with love. Voor RTL 7 maakt hij Voetbalfans. Na een periode van productie neemt hij ook de presentatie van volwassen televisie op zich.

Ewout aan de grens
Genemans lijkt zich vooral thuis te voelen bij programma’s over human interest en misdaad. Hij neemt de presentatie van Verslaafd over van zijn zenderbaas Peter van der Vorst en verschijnt met steeds meer programma’s over misdaad. In eerste instantie gaat hij op zoek naar echte penoze en gaat hij op pad in sloppenwijken, maar tegenwoordig zijn het voornamelijk programma’s over one nationale veiligheid. In tegenstelling tot Kees van der Spek en Thijs Zeeman gaat hij niet met zijn laptoptas met verborgen camera op zoek naar criminelen. Genemans sluit aan bij een groep professionals. Zo maakt hij programma’s over diverse politiebureaus in Nederland waarin hij op pad gaat samen met onze dienders. Met een rugzak aan ervaring bij de politie, sluit hij dit seizoen aan bij de douane in Ewout aan de grens.

Ewout &
Ewout Genemans zoekt letterlijk zijn eigen grenzen op en geeft een helder en onbevooroordeeld beeld van de het Nederlandse politieapparaat. Vanuit een oprechte interesse en in nauw contact met de professionals zet hij een realistisch beeld neer van hoe het er in Nederland aan toegaat. Inmiddels is Genemans opnieuw zijn grenzen aan het verleggen en onderzoekt hij het de misdaad aan de andere kant van de wereld. Vanaf 21 juni start er een nieuw seizoen Ewout & op RTL 5. Dit keer loopt hij mee met de moordpolitie in de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro, waar het levensgevaarlijk kan zijn.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Thebagstore.nl

Klik hier voor meer informatie over Ewout letterlijk en figuurlijk aan de grens, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie