Nieuwsbericht
Beste airco voor in huis, bij hittegolf - 10-7-2022

Beste airco voor in huis, bij hittegolf

10-7-2022 | 487 x bekeken | 0 reacties
6
Wanneer het buiten warm wordt, zoals aankomende week, is het erg fijn als het binnen lekker koel blijft. Om dit voor elkaar te krijgen is een airco kopen , voor in huis een verstandige keuze! Er zijn meerdere opties mogelijk, zo kan je kiezen voor een monoblock airco, een split unit airco of een mobiele airco. Ieder soort heeft zo zijn eigen voordelen en afhankelijk van jouw wensen en de ruimte waar de airco komt is een ander soort geschikt. Een monoblock airco is bijvoorbeeld erg handig als je een vaste plek wilt voor de airco en geen buitenunit wilt, een split unit airco kan goed wanneer jij een buitenunit wilt plaatsen en een mobiele airco geeft jou verkoeling op de plek waar jij dat wilt.

mobiele airco

De naam zegt het al: een mobiele airco is verrijdbaar. Dit houdt in dat hij niet op een vaste plaats gemonteerd is en dat jij hem dus zelf in iedere gewenste ruimte kan plaatsen. Hierbij is het wel belangrijk dat de luchtslang nog naar buiten kan door het raam heen. Het is dus handig om te kijken naar de afstand van het raam tot de airco en de maximale lengte van de luchtslang.

Het voordeel van een mobiele airco is dat je niet op meerdere plaatsen een airco hoeft te installeren, deze kan je gewoon met jou mee rijden. Ook zijn deze in aanschaf goedkoper en snel in gebruik: hij hoeft niet geïnstalleerd te worden.

split unit airco

Een split unit airco heeft twee delen: één deel wordt binnen aan de muur bevestigd en het andere deel komt buiten op de muur. Je krijgt dus een verbinding tussen de twee units. De motor die de koele lucht verwerkt zit aan de buitenkant, hierdoor heb je veel minder last van geluid van de airco binnen. Dit maakt dat hij lekker geruisloos is en je geen last krijgt van hinderlijk geluid. Ook ben je niet afhankelijk van een raam in de buurt voor een luchtslang zoals bij de mobiele airco.

Wat zijn goede airco merken?

Er zijn veel airco merken op de markt. Bekende merken voor mobiele airco’s zijn Fuave en AEG, deze zijn ook zeer toegankelijk met de prijs en kwaliteitsverhouding.

Goede airco slaapkamer

In de slaapkamer wil je natuurlijk geen hinderlijk geluid van een airco. Een split unit airco kan dan uitkomst bieden! Zoals je eerder kon lezen produceert deze veel minder geluid doordat de koelmotor aan de buitenkant van het huis gemonteerd is. Dit bespaart veel geluidshinder.

Goede airco woonkamer

In de woonkamer wordt veel geleefd en ieder zal zo zijn eigen wensen hebben. Wanneer jij een airco voor in de woonkamer wilt aanschaffen is het goed om te letten op het aantal vierkante meters van de ruimte en de mogelijke plaatsing. Welke capaciteit moet de airco hebben en hoe vaak wens je hem te gebruiken? Voor ieder zal de wens anders zijn.

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Beste Zangers - Nielson en Roxeanne Hazes in jubileumreeks Beste Zangers

  Nielson en Roxeanne Hazes in jubileumreeks Beste Zangers

  10-8-2022

  Jan Smit presenteert het jubileumseizoen van Beste Zangers. In het vijftiende seizoen reizen Blanks, Claudia de Breij, Ferdi Bolland, Jaap Reesema, Nielson, Roxeanne Hazes en Sarita Lorena af naar het Spaanse Sevilla om…
  Lees verder
 • Dertigers - Dertigers duikt dieper in levens van vrienden in derde seizoen

  Dertigers duikt dieper in levens van vrienden in derde seizoen

  7-8-2022

  De succesvolle soap Dertigers is terug met alweer het derde seizoen. Vanaf 8 augustus is Dertigers te zien op wisselende tijdstippen in de late avond van NPO 3. In Dertigers wordt een hechte vriendengroep gevolgd. Het…
  Lees verder
 • Hoe Gaat Dat Bij Jullie Thuis? - Gezinnen kijken bij elkaar thuis voor opvoedtips

  Gezinnen kijken bij elkaar thuis voor opvoedtips

  7-8-2022

  De vooravond van NPO 1 staat vanaf vanavond in het teken van het opvoeden van kinderen. In het nieuwe EO-programma Hoe gaat dat bij jullie thuis? kijken twee opvoeders met verschillende opvoedstijlen een dag mee bij…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten