1-10-2009
1250 x bekeken | 0 reacties
Rumoer bij DSB-bank
Klanten van de DSB-bank proberen massaal hun spaargeld bij de bank weg te halen. Dat vertelde een medewerker van DSB aan het persbureau ANP. Het is daardoor niet meer mogelijk via internet geld over te boeken via de website van de DSB. De Stichting Hypotheekleed had vanmorgen opgeroepen om dat te doen omdat klanten volgens hen zijn misleid met te dure koopsompolissen. DSB liet later op de middag weten dat een 'aanval van hackers' de storing op de website heeft veroorzaakt. Medewerkers van de bank zijn aan het werk om het probleem op te lossen. Volgens DSB kunnen klanten tot uiterlijk 15.30 uur niet inloggen, zo staat te lezen op de website van de bank.
Eerste allochtone korpschef
Voor het eerst in Nederland een korpschef met een Surinaamse achtergrond. Martin Sitalsing is vandaag geïnstalleerd als nieuwe korpschef van de politie in Twente. Hij is er helemaal klaar voor en wil het Twentse korps voorbereiden op de aankomende bezuinigingen bij de politie. Sitalsing, die van 1962 tot 1970 in Suriname woonde, begon in 1987 bij de gemeentepolitie Amsterdam. Hij stapte over naar het korps Groningen (2000), waar korpschef Welten, nu in Amsterdam, zijn mentor was. Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst ijvert al langer voor de benoeming van meer vrouwen en allochtonen in de politietop, maar dat mislukte tot op heden vaak op het laatste moment. Een portret van Martin Sitalsing.
Zestig jaar onderdrukking in China
China viert het 60-jarig bestaan van de volksrepubliek met een week van feesten en parades. Maar voor een aantal bevolkingsgroepen betekent 60 jaar China ook 60 jaar van onderdrukking: de Tibetanen, de Oeigoeren, en ook veel kritische Chinezen zelf. Een portret van deze minderheden.
Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 1 oktober door de AVRO en de TROS.