Uitzending
De Reünie - Stedelijke Mavo Maastricht

Stedelijke Mavo Maastricht

De ReŁnie

3-4-2011

| 2275 x bekeken | 0 reacties
6
Na haar jaren op de Stedelijke Mavo Maastricht vond Abby een prachtbaan als stewardess. Tot ze tijdens een uitstapje met de crew in Mexico door een uur lang een pistool tegen haar hoofd gedrukt krijgt door een overvaller. Klasgenoot Peter werd psychotisch en belandde als junk in de goot, waaruit hij zich terugvocht, clean werd, trouwde en Nederlands Kampioen Luchtgeweerschieten werd. De Stedelijke Mavo, die Abby en Peter bezochten, is een kleine school in Maastricht waar iedereen terecht kan. Anno 1980 zaten er dan ook een hoop jongeren die al heel wat andere scholen versleten hadden. Zo ook Peter. Nadat hij van drie scholen is gestuurd, geeft de Stedelijke Mavo hem nog een laatste kans. Peter is het drukste mannetje van de klas. Hij is vaker op de gang te vinden dan in de klas. Hij schreeuwt om aandacht, die hij thuis niet krijgt. Zijn ouders weten geen raad met hun geadopteerde zoon. Dat wordt erger naarmate Peter last krijgt van psychoses en zijn ouders hem niet meer begrijpen. Hij wordt onhandelbaar en eindigt op zijn op straat. Het duurt niet lang voordat hij in aanraking komt met drugs. Peter raakt verslaafd en zwerft als junk tot zijn 31e over de Amsterdamse Wallen. Inmiddels gaat het goed met Peter: hij is al clean, getrouwd en Nederlands Kampioen Luchtgeweerschieten. Samen met Rob gaat Peter terug naar de Zeedijk. Het ligt voor de hand dat de sportieve Abby na de Stedelijke Mavo haar droom achternagaat en sportlerares wordt. Maar een hernia gooit roet in het eten. Toevallig komt ze in het stewardessenbestaan terecht. Ze vliegt de hele wereld over en komt op de meest idyllische plekken. Maar dan wordt ze tijdens een uitje met de crew in Mexico overvallen in een taxi. Abby krijgt een uur lang een pistool op haar hoofd gericht. Abby vertelt over de gevolgen van de overval. Ze volgt nu een zelfverdedigingscursus om deze ingrijpende gebeurtenis een plek te geven.

Presentatie: Rob Kamphues.

Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Stedelijke Mavo Maastricht is uitgezonden op zondag 3 april door de KRO. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee