Uitzending
De Reünie - St. Montfoortcollege Rotterdam

St. Montfoortcollege Rotterdam

De Reünie

25-1-2009

| 4693 x bekeken | 1 reacties
6
Het is 1989 als onze 4 mavoklas van het St. Montfortcollege zich opmaakt voor het eindexamen. De mavoafdeling van deze grote scholengemeenschap werd met strakke hand geleid door de conrector, de heer Nyst. Het kamertje van Nyst was berucht. Charles was een regelmatig bezoeker van het kamertje. Het complete Franse boek dat Charles moet vertalen staat hem nog helder voor de geest! Stephan had maar één doel: vrachtwagenchauffeur worden. Op 28 september 1994 reist hij met de vrachtwagen mee met de Estonia, de veerboot van Tallinn naar Stockholm. In zeer zwaar weer zinkt de veerboot, de grootste naoorlogse scheepsramp in Europa. Stephan is één van de 137 overlevenden. Zijn collega Tom is nooit meer gevonden. Rob stapt met Stephan in de vrachtwagen en hoort zijn verhaal. Als er een pispaaltje gezocht werd, was René aan de beurt. De klas voelt zich nog schuldig. Gelukkig is het met René goed afgelopen. In 1995 begon hij een kopieerzaak, die nu zeer goed loopt. Maar er is veel gebeurd in het privéleven van René. Sinds 13 mei 2006 heet hij namelijk Bianca. Zij vertelt haar verhaal. Hoewel kletsen en lachen het belangrijkste tijdverdrijf van de klas was, wisten meerdere leerlingen al heel goed wat ze later wilden worden. De ouders van Patrick hadden een snackbar in het Rotterdamse Hoogvliet. Op de mavo bezocht Patrick met een grote groep klasgenoten de Febo om één hamburger te bestellen. En dan kijken hoe snel ze eruit gegooid werden. Patrick zag toen al: dat ga ik later, in mijn eigen snackbar, héél anders doen! Zeventien jaar later won Patrick met zijn snackcorner de Gastvriendelijkheids-award en later de eerste prijs voor Verantwoord Frituren. En Bastiaan. Bij het zien van een mast, kon Bastiaan vertellen welke boot het was. Als ukkie van zes jaar stond hij al aan het roer van de sleepboot van zijn vader. Bastiaan voert inmiddels het commando over een sleepboot en Rob vaart mee door de Rotterdamse havens. Bastiaan vertelt over het varen en gemis van zijn vader.

Presentatie: Rob Kamphues.

Deze uitzending van het programma De Reünie met de titel St. Montfoortcollege Rotterdam is uitgezonden op zondag 25 januari door de KRO en de NOT. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee