Uitzending
De Reünie - Ichtus College Enschede

Ichtus College Enschede

De ReŁnie

19-9-2010

| 2903 x bekeken | 0 reacties
6
Havo 5 van het Ichtus College te Enschede, 1975. Bert is een wereldwijd gerespecteerde graancirkel-expert, Wim is voor EUR 250.000,- opgelicht en Sylvia krijgt al tien jaar lang elke maand, negen witte rozen. Het Ichtus College is een strenge en ouderwetse school. Gerthe herinnert zicht dat ze na een misstap alle vijftien coupletten van het Wilhelmus foutloos op moest kunnen dreunen. Hans komt met de anekdote dat je op schoolfeestjes uit elkaar werd getrokken als je te dicht tegen elkaar aan danste. Ria ervaart naar school gaan als een uitje. Ze heeft het thuis zwaar. Haar vader is een oorlogsheld die een oorlogstrauma heeft opgelopen. Hij wordt opgenomen en het gezin krijgt geen geld meer van de overheid. Ria vertelt hoe haar vader de eerste officiŽle PTSS slachtoffer (posttraumatische stress-stoornis) in Nederland is geworden. Ron heeft als beroepsmilitair ook het nodige meegemaakt. Hij vertelt over de gruwelijkheden die hij als VN-waarnemer op de Golan-hoogvlakte heeft gezien. Nu staat hij voor zijn pensioen en denkt na over hoe invulling te geven aan deze nieuwe fase in zijn leven. Bert haalt negens en tienen voor wiskunde. Docent wiskunde worden lijkt hem een logische stap. Het loopt toch heel anders. In 1994 ziet hij een graancirkel in Assen en gooit zijn hele leven om. Bert heeft een goedlopend eigen bedrijf. Hij stuit op veel onbegrip voor zijn nieuwe passie en raakt klanten kwijt. Hij besluit zich fulltime te wijden aan het onderzoeken van graancirkels. Bert heeft zich in de tussentijd opgewerkt tot een vooraanstaand graancirkelexpert die overal ter wereld lezingen geeft, boeken schrijft en er een film over maakt die bekroond is. Bert gunt ons een kijkje in zijn avontuurlijke bestaan. We gaan in Engeland samen met hem op zoek naar graancirkels. Wim heeft net een absoluut dieptepunt in zijn leven meegemaakt. GeŽmotioneerd laat hij de camping zien in TsjechiŽ die hij over zou nemen. Het idee was om een camping te realiseren voor gehandicapten.

Presentatie: Rob Kamphues.

Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Ichtus College Enschede is uitgezonden op zondag 19 september door de KRO. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee