De jongens en meisjes die in 1985 op het internaat De Hertenkamp woonden, zaten daar niet voor niks. Afgewezen door pleegouders, ontsnapt uit de handen van een loverboy of al heel jong veel te veel op het politiebureau zitten. De wonden uit hun jeugd zijn vaak diep, hebben littekens achtergelaten. Het internaat moest ze weer de veiligheid bieden die ze nodig hadden. De twaalf tieners van toen komen vertellen hoe die tijd op het internaat was en of ze hun leven weer op de rit hebben gekregen.
Anita Witzier gaat samen met Merel terug naar het internaat. Merel is lange tijd slachtoffer geweest van een loverboy, maar weet te ontsnappen op het moment dat hij haar als prostituee voor het raam zet. Op het internaat hoopt ze op warmte en aandacht en krijgt die van groepsleider Piet. Maar hij maakt met zijn 31 jaar misbruik van deze situatie en er ontstaat een seksuele relatie. Aan Anita vertelt Merel wat deze internaattijd met haar heeft gedaan en hoe ze uiteindelijk de relatie wist te beëindigen. Karin werd van de ene dag op de andere dag op de taxi gezet met een koffer. Haar moeder kon na de scheiding niet meer voor haar zorgen en stuurde haar naar het internaat. Ondanks dat het internaat haar goed heeft gedaan, zijn de wonden nog niet geheeld. Ze is inmiddels vrachtwagenchauffeur en rijdt het liefst 's nachts. Dan zijn er geen mensen en hoeft ze geen contacten te leggen. En ja, ze is eenzaam, geeft ze zelf toe. En Sylvia is al jaren benieuwd naar wat er met haar beste internaatvriendinnetje Olga is gebeurd. Ze weet dat ze is overleden, net al ze weet dat het 2-jarige zoontje van Olga ook dood is. Maar wat is er gebeurd? Op de begraafplaats van moeder en zoontje ontmoet Sylvia de zus van Olga. Zij vertelt haar het intens verdrietige verhaal van Olga.
Ajouad El Miloudi deed in deze uitzending verslag voor De Reünie. De presentatie was in handen van
Anita Witzier en
Jan Kooijman. Deze uitzending van het programma De Reünie met de titel De Hertenkamp Hollandsche Rading werd uitgezonden op zondag 25 maart door de KRO.