Uitzending
Bureau Van den Heuvel - 6-2-2007

6-2-2007

Bureau Van den Heuvel

2409 x bekeken | 0 reacties
6
John bezoekt Curašao en gaat mee met het zogenaamde Zero Tolerance Team dat de straten van het eiland veilig houdt door een keihard no-nonsense beleid. Tijdens de nachtelijke patrouille worden vermoedelijke drugsdealers aangehouden en worden leden van het team zelfs beschoten. Ook gaat het team mee met de snelle motorboten van de kustwacht. Zij controleren samen met de koninklijke luchtmacht alle schepen op verborgen ladingen en patrouilleren langs de uitgestrekte kustlijn om ervoor te zorgen dat drugssmokkelaars hun verslavende waar niet aan land kunnen brengen. Al jarenlang staat Curašao bekend als een tropisch drugsparadijs. Het geweld op het eiland nam zo erg toe dat het rijksdeel zelfs een tijd tot de gevaarlijkste plekken op aarde behoorde. Maar politie, marine en kustwacht hebben de afgelopen jaren de handen ineen geslagen... met fantastische resultaten. Zo werd in 2004 nog ruim 1700 kilo coca´ne onderschept door de Curašaose opsporingsinstanties. In 2005 was dat al afgenomen tot 1244 kilo terwijl 2006 helemaal laag scoorde: er werd slechts 395 kilo coca´ne onderschept. En dat komt doordat de intensievere samenwerking tussen politie, marine en kustwacht waardoor de drugssmokkelaars Curašao als tussenstation beginnen te mijden. Verder het exclusieve verhaal van Jean Pierre, chauffeur op een waardetransportauto. Hij vertelt hoe een zwaar gewapende bende overvallers zijn truck tot stoppen probeerde te dwingen. Door de auto's van de overvallers te rammen ontsnapte Jean Pierre ternauwernood aan de dood.

Presentatie: John van den Heuvel.

Deze uitzending van het programma Bureau Van den Heuvel is uitgezonden op dinsdag 6 februari door de TROS. De presentatie was in handen van John van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee