Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Willem-Alexander en Máxima 10 jaar getrouwd

Willem-Alexander en Máxima 10 jaar getrouwd

Blauw Bloed

28-1-2012

| 3374 x bekeken | 0 reacties
3
Deze week besteedt Blauw Bloed uitgebreid aandacht aan het 10-jarig huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Iedereen herinnert zich nog wel hoe het paar elkaar op 02-02-02 het ja-woord gaf.

Met niemand minder dan Job Cohen, de voormalig burgemeester van Amsterdam die het burgerlijk huwelijk sloot, kijkt presentator Jeroen Snel terug op die bijzondere dag. Daarnaast vertelt Cohen, tegenwoordig fractievoorzitter van de PvdA, hoe hecht zijn banden met prins Willem-Alexander en prinses Máxima tegenwoordig nog zijn.
Sinds haar huwelijk 10 jaar geleden is prinses Máxima misschien wel de meest gefotografeerde vrouw van Nederland. En dus heeft ze in het afgelopen decennium een kledingcollectie aangelegd waar je 'u' tegen zegt!

Stylist Tom Sebastian en couturier Monique Collignon blikken terug op 10 jaar prinses Máxima qua stijl en kleding. Wat waren de absolute toppers en wat kon er beter? In Blauw Bloed de antwoorden.

Ondanks haar naderende huwelijksjubileum ging prinses Máxima deze week gewoon op stap...met een andere man! Aan de zijde van premier Mark Rutte was de prinses het stralende middelpunt van een galadiner ter ere van de 50ste verjaardag van de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

In een exclusief interview met Blauw Bloed vertelt premier Rutte waarom juist de prinses de aangewezen persoon was om dit gala op te luisteren.
Verder opende afgelopen week de 36ste editie van het Internationale Circus Festival in Monte Carlo, traditiegetrouw in aanwezigheid van een aantal leden van de koninklijke familie van Monaco.

Maar zij zijn niet de enige royals die dol zijn op de magie van het circus. Henk van der Meyden, voormalig societyjournalist en tegenwoordig de man achter het Wereldkerstcircus, vertelt over de hechte band tussen de verschillende koningshuizen en de circuswereld.
En maandag 31 januari is het feest in Jordanië, want koning Abdullah viert dan zijn 50e verjaardag. De Jordaanse vorst kan nu al terugkijken op een veelbewogen leven. In korte tijd heeft Abdullah zich ontpopt van een prins met een obsessie voor Star Trek tot een van de belangrijkste spelers op het diplomatieke wereldtoneel. Midden-Oosten-deskundige Ruud Hoff legt uit waarom.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Willem-Alexander en Máxima 10 jaar getrouwd is uitgezonden op zaterdag 28 januari door de EO. Te gast waren Tom Sebastian, Job Cohen, Monique Collignon, Henk van der Meyden en Ruud Hoff. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!