Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Oranjes doen mee aan NL Doet

Oranjes doen mee aan NL Doet

Blauw Bloed

17-3-2012

| 2031 x bekeken | 0 reacties
3
In deze uitzending uitgebreid aandacht voor de NL Doet dagen, de jaarlijkse vrijwilligersdagen die door het Oranje Fonds worden georganiseerd. Net als tijdens voorgaande jaren zullen ook veel leden van de koninklijke familie de handen uit de mouwen steken.
Ook opnieuw aandacht voor prins Harry. Na zijn tournee door Belize, de Bahama's en Jamaica heeft de Britse royal afgelopen weekend de bloemetjes buiten gezet in BraziliŽ. Hoewel Harry meereisde met een economische delegatie, bezocht hij vooral projecten die met jeugd en sport te maken hadden. En daar liet de sportieve prins zich ook van zijn beste kant zien.
Verder uitgebreid aandacht voor prins Willem-Alexander, die deze week meevaart met de proefvaart van het nieuwe patrouilleschip Holland. De prins vaart er direct mee naar Greenwich, vlakbij Londen, om daar een bijzondere scheepsversiering uit de tijd van Michiel de Ruyter te overhandigen aan het Britse Nationaal Maritiem Museum.
Volgende week brengt koningin Beatrix een staatsbezoek aan Luxemburg, waar zij ontvangen wordt door groothertog Henri en diens vrouw Maria Teresa. In 'Blauw Bloed' een nadere blik op de banden tussen Nederland en Luxemburg, die ver terug gaan.
In Rotterdam is momenteel de expositie 'Alles voor de kroon' te zien. De tentoonstelling geeft een overzicht over de Europese vorstenhuizen door de eeuwen heen. Zo zijn er schilderijen van keizers, tsaren en koningen te vinden, alsmede exclusieve foto's in zwart-wit en kleur en bijzondere portretten van ons eigen Koninklijk Huis.
En hoewel je het kledingstuk niet zo vaak meer in het straatbeeld ziet, zijn de vrouwelijke royals er dol op: de robe manteau, oftewel de jurkjas. Couturier Monique Collignon legt uit waaraan†je de robe manteau kunt herkennen en waarom deze zo graag gedragen wordt door koninginnen en prinsessen.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Oranjes doen mee aan NL Doet is uitgezonden op zaterdag 17 maart door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie