Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Oranje boven: Koninginnedag 2010

Oranje boven: Koninginnedag 2010

Blauw Bloed

1-5-2010

| 1641 x bekeken | 0 reacties
7
In 'Blauw Bloed' natuurlijk uitgebreid aandacht voor de viering van Koninginnedag in Zeeland. De koninklijke familie bezoekt de plaatsen Wemeldinge en Middelburg en uiteraard volgt 'Blauw Bloed' de royals op de voet.
Niet alleen een verslag van alle feestelijkheden, ook Paul Schulten, de vaste modedeskundige van 'Blauw Bloed', staat langs de route. Hij geeft commentaar op de outfits die de koningin en de prinsessen deze dag aanhebben.
Verder heeft presentator Jeroen Snel een gesprek met de Commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs. Samen blikken ze terug op de feestelijkheden.
Uiteraard is er ook aandacht voor de zwarte rand die Koninginnedag sinds vorig jaar heeft. In Apeldoorn wordt donderdag het drama herdacht. Eem groot deel van de koninklijke familie is aanwezig bij de herdenking.
Verder een kijkje bij de repetities van het Grootkoor van Zeeland, dat op de Grote Markt in Middelburg een zelfgeschreven lied voor de koninklijke familie ten gehore brengt. Voor de dirigent van het koor, Nan van Groeningen, wordt het de vijfde keer in zijn carrière dat hij optreedt voor de koningin.
En een bijzonder verslag vanuit de Duitse stad Münster, want ook daar wordt, op het Nederlandse consulaat, Koninginnedag gevierd. Historica Reinildis van Ditzhuyzen gaat langs op het feestje bij de consul en zoekt uit wat de banden tussen de Oranjes en Münster zijn.
Daarnaast aandacht voor prins Willem-Alexander en prinses Máxima, die ondanks hun toch al drukke week aanwezig zullen zijn op het pittoreske kasteel Duivenvoorde. De Stichting Duivenvoorde, opgericht door de laatste eigenaresse van het landgoed om dit als cultuur- en natuurmonument te behouden, viert haar 50-jarig jubileum en mag dus op hoog bezoek rekenen. De banden tussen de koninklijke familie en landgoed Duivenvoorde gaan namelijk verder terug dan men zou denken.
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Oranje boven: Koninginnedag 2010 is uitgezonden op zaterdag 1 mei door de EO. Te gast was Reinildis van Ditzhuyzen. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie