Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Kroonprinselijk paar traditioneel de straat op

Kroonprinselijk paar traditioneel de straat op

Blauw Bloed

23-5-2009

| 1289 x bekeken | 0 reacties
6
Dit keer doet 'Blauw Bloed' verslag vanuit Noorwegen. Koning Harald, koningin Sonja, prins Haakon, prinses Mette-Marit en hun kinderen vieren daar publiekelijk de nationale feestdag. Zoals wij Koninginnedag vieren, vieren de Noren ieder jaar de dag van de grondwet. Op 17 mei 1814 werd de Noorse grondwet ingevoerd. Daarom gaan de Noren massaal in traditionele kledij de straat op. Zo ook kroonprins Haakon en zijn vrouw prinses Mette-Marit. Presentator Jeroen Snel volgt de Noorse royals de hele dag van dichtbij.

En ook in Nederland gebeurt er veel op koninklijk gebied. Zo onthult koningin Beatrix in de tuin van paleis Soestdijk twee standbeelden van haar ouders, koningin Juliana en prins Bernhard. De beelden, die werden gemaakt door beeldhouwer Kees Verkade, moeten de herinnering aan Juliana en Bernhard levend houden.

Verder opnieuw aandacht voor de film 'The Young Victoria'. Na lang wachten gaat de rolprent, die mede is geproduceerd door Sarah Ferguson, de ex-vrouw van de Britse prins Andrew, in premičre in Nederland. Ferguson raakte geďnspireerd door het onbekende liefdesverhaal van de voorouders van haar ex-man. Presentator Jeroen Snel heeft een interview met haar in Londen, evenals met de cast en crew van dit bijzondere verhaal over de jonge jaren van koningin Victoria.

Vanwege de bijzondere uitzending vanuit Noorwegen ook aandacht voor de spraakmakende liefde van koning Harald en diens vrouw Sonja. Want hoewel het koninklijk paar nu zeer geliefd is bij het volk, werd de relatie tussen de toen nog jonge Sonja Haraldsen en Noorse kroonprins Harald in de jaren zestig niet direct geaccepteerd. Maar liefst negen jaar lang moest Sonja wachten tot ze haar droomprins kon trouwen.

Het zonnetje schijnt, wat betekent dat de zomer weer in aantocht is en de zomerkleren weer van zolder kunnen worden gehaald. Dat deden ook prinses Maxima en koningin Beatrix. De afgelopen weken dreogen zij regelmatig kleding die wij ook vorig jaar al hadden gezien. Modekenners Paul Schulten en Michou Basu geven hun deskundig oordeel.

En de vierde stop op de Oranjeroute met ditmaal aandacht voor de Duitse hoofdstad Berlijn. Een stad die belangrijk is geweest in de geschiedenis van de Oranjes. Bijna alle tastbare herinneringen zijn weggevaagd. Toch ligt er in de Dom van Berlijn nog steeds een Oranjeprinsje begraven, de zoon van koning Willem I.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Kroonprinselijk paar traditioneel de straat op is uitgezonden op zaterdag 23 mei door de EO. Te gast was Paul Schulten. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee