Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - Koninklijke première Nova Zembla

Koninklijke première Nova Zembla

Blauw Bloed

26-11-2011

| 3373 x bekeken | 0 reacties
5
Dit keer in Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de première van de eerste Nederlandse 3D film Nova Zembla. Op het feestje van regisseur Reinout Oerlemans waren opvallend veel leden van de koninklijke familie afgekomen. Niet alleen prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven acte de prsence, ook prins Maurits, prinses Marilène, prins Floris en prinses Aime waren van de partij.
Blauw Bloed stond uiteraard aan de rode loper en sprak met een aantal royals en met de belangrijkste hoofdrolspelers.
Verder aandacht voor de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary, die deze week Australi bezoeken. Prinses Mary is een geboren Australische, en de aandacht voor het koninklijk paar is er dan ook zeer groot.
Tot vreugde van velen hebben Frederik en Mary ook hun jongste kinderen, de tweeling Vincent en Josephine, meegenomen. In Blauw Bloed ziet u onder andere de beelden van een fotosessie met het paar en hun tweeling.
Koningin Beatrix was dinsdag in Gouda te vinden waar zij in de Sint-Janskerk de tentoonstelling ??Schetsen van Schoonheid?? opende. Ook bezocht de vorstin in het naastgelegen museumgoudA deze tentoonstelling van 16e-eeuwse ontwerptekeningen van de gebrandschilderde glas-in-lood ramen van de kerk.
De 72 glas-in-lood ramen van de Sint-Janskerk uit 1552, de zogenaamde ??Goudse Glazen?, behoren tot de oudste van Nederland. De kerk is een UNESCO-monument.
Afgelopen zaterdag was het de Nationale Feestdag in Monaco, waarbij de gehele vorstelijke familie van het prinsdom aanwezig was. Ook prinses Charlene woonde de feestelijkheden bij, en sinds haar huwelijk met prins Albert in juli was dit een van de eerste keren dat ze weer een groot openbaar optreden had.
Veel royaltywatchers vinden dat Charlene zich de afgelopen maandag wat op de achtergrond heeft gehouden. Maar is dat ook echt zo? Koningshuisdeskundige Marlène de Wouters is in de studio aanwezig om hier dieper op in te gaan.
En op paleis het Loo is sinds een aantal weken de tentoonstelling 'Oranje Boven!' te zien, waarin vele honderden souvenirs worden getoond die herinneren aan gebeurtenissen rond de koninklijke familie.
Conservator Paul Rem liet Blauw Bloed eerder een kijkje nemen bij de voorbereidingen, en nu vertelt hij de bijzondere verhalen achter een aantal specifieke objecten. Want wat moest koningin Juliana met een 18 meter lange geborduurde merklap?
Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed op Nederland 2.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel Koninklijke première Nova Zembla is uitgezonden op zaterdag 26 november door de EO. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie