Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Blauw Bloed - De ondergang van de sjah van Iran

De ondergang van de sjah van Iran

Blauw Bloed

24-10-2009

| 2807 x bekeken | 0 reacties
4
In de komende uitzending in het kader van de serie ‘Verdwenen Koningshuizen’ een bijzonder portret van de sjah van Iran. Hij leek het leven te leiden van een Westerse vorst, compleet met glitter, glamour en mooie vrouwen. Maar precies 30 jaar geleden moest hij gedwongen zijn land verlaten toen de Iraanse revolutie uitbrak. Het verhaal van de sjah van Iran eindigt dan ook eenzaam en tragisch.

Daarnaast aandacht voor de meest begeerde prinsessen van Europa. Ze zijn jong, knap, rijk en bovendien van koninklijken bloede, dus de droom van iedere man. De Zweedse Madeleine, Charlotte Casiraghi van Monaco en de Britse prinses Eugenie, onze deskundigen vertellen alles over de top 5 van de meest begeerde prinsessen.

Verder de Almeerse burgemeester Annemarie Jorritsma over al haar speciale Oranjemomenten. Niet alleen als minister kwam ze regelmatig bij koningin Beatrix over de vloer, als burgemeester van Almere is het helemaal een komen en gaan van leden van de koninklijke familie.

In de studio is Vaticaan-deskundige Stijn Fens te gast. Hij licht toe hoe het toch komt dat diverse royals de deur platlopen bij paus Benedictus XVI. Zo kreeg de kerkvorst afgelopen week onder andere bezoek van prins Albert van Monaco en het Belgische koningspaar. Maar hoe is de band tussen de Oranjes en het Vaticaan eigenlijk? In Blauw Bloed de antwoorden.

Ook belicht Blauw Bloed de bijzondere band tussen de Oranjes en Introdans. Deze dansgroep zal tijdens het staatsbezoek aan Mexico begin november optreden als zogeheten ‘contraprestatie’, een cadeau van de vorstin aan het gastland. Het bijzondere is dat Introdans al voor de derde keer in vier jaar tijd als contraprestatie mag optreden.

Daarnaast aandacht voor prinses Elisabeth van Belgie, de oudste dochter van kroonprins Filip en Mathilde. Op 25 oktober wordt zij 8 jaar oud. In tegenstelling tot haar generatiegenootje prinses Amalia, treedt Elisabeth wat vaker op in het openbaar. Dit tot grote vreugde van de Belgen, die met Elisabeth ooit weer een koningin op de troon kunnen krijgen.

Presentatie: Jeroen Snel.

Deze uitzending van het programma Blauw Bloed met de titel De ondergang van de sjah van Iran is uitgezonden op zaterdag 24 oktober door de EO. Te gast waren Annemarie Jorritsma en Stijn Fens. De presentatie was in handen van Jeroen Snel. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie