Uitzending
Binnenste Buiten - 4-7-2020

4-7-2020

Binnenste Buiten

176 x bekeken | 0 reacties
6
In Opheusden in Gelderland woont Jacoline de Zoete met haar man en hond Louis op een bijzondere locatie, te midden van de prachtige natuur van het Gelders landschap en de Nederrijn. Op de plek waar haar schoonouders jarenlang gewoond hebben en oorspronkelijk een steenfabriek stond, prijkt nu hun zelfontworpen droomhuis. Het mooie uitzicht hebben Jacoline en haar man cadeau gekregen, maar met de inrichting is de vrouw des huizes zelf vol passie aan de slag gegaan. En dat is door het hele huis terug te zien.

Wanneer de jonge bakkerijmedewerkster Maria een energieke bordercollie in huis neemt, besluit ze het dier schapen te leren drijven. Een paar jaar later bestiert ze twee verschillende schapenkuddes in Rotterdam. Om meerdere gebieden in de stad te begrazen, verplaatst ze haar kuddes regelmatig. Een hele logistieke operatie voor Maria, want naast de kuddes moet ze ook haar herdershond en het drukke Rotterdamse verkeer in de gaten houden. En dit trekt iedere keer weer veel bekijks.

Chef-kok Leon Mazairac is in Doetinchem waar hij collega-chef-kok Rick van den Broek bezoekt. Rick heeft zo'n tien jaar een restaurant op Bonaire gerund, maar is inmiddels teruggekeerd naar zijn geliefde Achterhoek. Hier kookt hij samen met een bevriende chef zoveel mogelijk met lokale producten. Zo is er de duurzame vleesboerderij om de hoek, waar opvallende blonde d'aquitaine-koeien rondlopen. Leon neemt hier ook graag nog even een kijkje, voordat hij samen met de twee bevriende chefs iets lekkers uit de streek gaat maken.

De presentatie was in handen van Alain Caron, Sharon de Miranda, Ramon Brugman, Eva van de Ven, Martin Stuger, Marieke Schatteleijn en Nadia Zerouali. Deze uitzending van het programma Binnenste Buiten werd uitgezonden op zaterdag 4 juli door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie