Nieuwsbericht
Anita Wordt Opgenomen - Tweede seizoen Anita wordt Opgenomen

Tweede seizoen Anita wordt Opgenomen

Anita Wordt Opgenomen

25-1-2016

| 136 x bekeken | 0 reacties
7

In het najaar is de tweede reeks van het programma Anita wordt Opgenomen te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Dit keer draait presentatrice Anita Witzier een aantal maanden mee in een verslavingskliniek en leeft ze mee met de cliŽnten en de medewerkers. Los van het roerige leven, dat zich in de kliniek afspeelt, volgt de presentatrice ook het traject na de tijd in de kliniek. Afkicken van een verslaving stopt immers niet in de kliniek, maar begint daarna pas echt. Een uitzenddatum voor het nieuwe seizoen mist nog en komt in een later stadium.

Voor het tweede seizoen van dit programma wordt er gefilmd in twee verslavingsklinieken van Novadic-Kentron, de Brabantse instelling voor verslavingszorg. In de afleveringen volgt Anita cliŽnten, behandelaars en verpleegkundigen. De kijker ziet hoe het leven eraan toe gaat in een wereld waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven voor buitenstaanders.

Ook volgt Anita de ambulante zorg voor of na de opname in de kliniek. Verslavingszorg beperkt zich namelijk niet alleen tot opname in een kliniek, maar begeleidt cliŽnten soms nog lang daarna om de verslaving de baas te worden. In dit seizoen van Anita wordt Opgenomen komen diverse vragen aan bod: Wat betekent het om verslaafd te zijn? Kan een verslaving iedereen overkomen? Is verslaving een ziekte? Hoe gaat de buitenwereld ermee om? Hoe worden verslaafden geholpen? Welke invloed heeft verslaving op het dagelijkse leven en bestaat er een leven zonder?

Het eerste seizoen van Anita wordt Opgenomen kun je terugkijken via TVblik. Alle afleveringen zijn beschikbaar om te bekijken.

Klik hier voor meer informatie over Anita Wordt Opgenomen
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie