Uitzending
De grote geschiedenisquiz - 13-5-2010

13-5-2010

De grote geschiedenisquiz

1518 x bekeken | 0 reacties
3
Tien prominente Nederlanders nemen het op het gebied van historische kennis op tegen tien (nog) onbekenden die zich voor de finale hebben geplaatst via de voorronden in de Volkskrant en het Historisch Nieuwsblad. Een team van vrouwelijke kamerleden (Mirjam Sterk - CDA, Manja Smits - SP en Anouschka van Miltenburg - VVD); een team bekende stemmen met onbekende gezichten (Michael Abspoel - Man bijt hond, Tuffie Vos - de stem van de Nederlandse Spoorwegen en Bart Jan Cune - NOS nieuwslezer); een Kunst&Kitsch-team met Frans Leidelmeijer, Frank Welkenhuysen en Bas Hesseling; een team van oud-burgemeesters als Bram Peper en Gerd Leers (o.v.) en last but not least het team dat bestaat uit onbekende Nederlanders: de winnaars van de voorronde van de Grote Geschiedenis Quiz die gepubliceerd werd in de Volkskrant en het Historisch Nieuwsblad. Elk team maakt kans op de titel Geschiedeniskenner van het Jaar 2010. Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma Amusement shows met de titel De grote geschiedenisquiz is uitgezonden op donderdag 13 mei. Te gast waren Bram Peper, Frans Leidelmeijer, Gerd Leers, Mirjam Sterk en Manja Smits. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee