Uitzending
NOS Herdenking Watersnood 1953 - 1-2-2018

1-2-2018

NOS Herdenking Watersnood 1953

620 x bekeken | 0 reacties
8
Live verslag van de herdenking van de zwaarste en dodelijkste Nederlandse overstroming van de afgelopen eeuwen: de Watersnoodramp van 1953. De herdenking vindt plaats bij het Nationaal Monument Watersnood 1953 in Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland. Daar werd pas acht maanden na de ramp het laatste stroomgat gedicht. Ook is een reconstructie te zien van de rampnacht en een reportage over hoe de watersnood zich voltrok in Oude Tonge, met 305 doden de gemeente die het zwaarst getroffen werd. Presentator Herman van der Zandt praat met mensen die de ramp nog zelf hebben meegemaakt. Ook aan tafel zit directeur Siemco Louwerse van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk dat is gevestigd in de vier caissons waarmee het laatste stroomgat werd afgesloten. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 veroorzaakte een combinatie van stormvloed en springtij dijkdoorbraken in Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Noord-Brabant. Zo'n 200.000 hectare land kwam onder water te staan. De balans: 1836 doden, honderdduizend mensen dakloos en tienduizenden stuks vee verdronken.

De presentatie was in handen van Herman van der Zandt. Deze uitzending met de titel NOS Herdenking Watersnood 1953 werd uitgezonden op donderdag 1 februari.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee