Uitzending
Knappe Koppen - Loterij

Loterij

Knappe Koppen

25-3-2020

| 371 x bekeken | 0 reacties
6
De vraag van deze aflevering is van Noor. Zij wil weten waarom ze mee blijft doen aan loterijen, terwijl ze nooit wat wint. Noor koopt elk jaar met oudjaar een lot. Ze heeft wel door dat dit statistisch gezien niet heel slim is. Toch blijft ze het doen, want wat nou als je een keer echt wint? Hetzelfde geldt voor de Koningsdagtrekking en haar verjaardag. Daarnaast koopt ze ook weleens krasloten als ze nog kleingeld over heeft, maar winnen doet ze dus nooit.

In het Trippenhuis, de zetel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van de Wetenschappen, krijgt Noor antwoord op haar vraag in de vorm van een privécollege van Remco van der Hofstad. Hij is wiskundige en hoogleraar Kansrekening aan de Technische Universiteit Eindhoven. In zijn onderzoek naar fundamentele kansrekening werkt hij samen met natuurkundigen en scheikundigen. Ook wordt zijn onderzoek gebruikt om sociale computernetwerken te bouwen. Remco van der Hofstad kent de valkuilen van ons denken en zal Noor zeker kunnen vertellen wat de reden is dat ze mee blijft doen aan de loterij.

De presentatie was in handen van Gregory Sedoc. Deze uitzending van het programma Knappe Koppen met de titel Loterij werd uitgezonden op woensdag 25 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Knappe Koppen - Knappe koppen geven antwoord op kijkersvragen

    Knappe koppen geven antwoord op kijkersvragen

    4-2-2020

    De vraag van deze aflevering is van Noor. Zij wil weten waarom ze mee blijft doen aan loterijen, terwijl ze nooit wat wint. Noor koopt elk jaar met oudjaar een lot. Ze heeft wel door dat dit statistisch gezien niet heel…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten