Uitzending
Puur Smaak - Remco van de Weerdt

Remco van de Weerdt

Puur Smaak

24-10-2008

| 3209 x bekeken | 0 reacties
6
Remco van de Weerdt is 31 jaar, een wereldburger met een onregelmatig leven. Hij vliegt met collega’s Mischa en Deborah de hele wereld rond. Remco is een lekkerbek, maar aan zelf koken komt hij niet toe. Remco neemt vaak een drievaksmaaltijd mee of stopt graag een pizza in de oven.
Stewardessen Deborah en Mischa hebben Mathijs een brief geschreven over Remco. Ze willen dat hij een keer zelf gaat koken en denken dat Mathijs hem wel een handje kan helpen. Natuurlijk gaat Mathijs de uitdaging aan en hij overvalt Remco op de sportschool. Mathijs gaat ervoor zorgen dat Remco die dag voor de dames een lekker maaltje gaat koken.

Eerst gaan ze naar de Dikhoeve in Lisserbroek om geitenyoghurt te halen. Hiermee wil Mathijs een tzatiki maken. Voor de overige ingrediënten stuurt Mathijs de dames op pad naar Land en Boschzigt in ‘s Graveland. Dit is één van de eerste biologische moestuinen van Nederland. Symen, de tuinder, leert de dames hoe ze een uienketting moeten maken. Na het harde werken gaan de dames op de fiets de omgeving verkennen.
Mathijs en Remco gaan naar de Olmenhorst, een prachtige appelboomgaard die al 3 generaties lang in de familie is. Mathijs wil een appelcompote maken, dus is hij op zoek naar speciale appels die daarvoor geschikt zijn. Eigenaar Florian de Clerq legt uit wat het verschil is tussen de verschillende appels. Op deze prachtige locatie heeft Mathijs ook zijn kookkraam neergezet, waar Remco de dames gaat overtuigen dat hij toch kan koken.

Verder is er in deze aflevering is ook speciale aandacht voor Geitenboerderij Ridammerhoeve. Een boerderij die ook een grote sociale functie heeft voor de stad Amsterdam en de provincie Noord-Holland.

Deze uitzending van het programma Puur Smaak met de titel Remco van de Weerdt is uitgezonden op vrijdag 24 oktober door RTL4. De presentatie was in handen van Mathijs Vrieze.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie