Uitzending
Zie je Zondag! - 5-7-2020

5-7-2020

Zie je Zondag!

215 x bekeken | 0 reacties
6
Marleen stapt binnen in Noorderlicht, een jonge gemeente in Rotterdam. Het begon in 2012 met een handjevol mensen, ge´nspireerd door de droom van dominee Niels de Jong om een nieuwe kerk te beginnen in de wijk Blijdorp. Acht jaar later zit de kerk iedere zondag helemaal vol met opvallend veel jonge mensen. Rosa is er vanaf het begin bij geweest. Van het welkom heten van de bezoekers in de dienst tot het organiseren van een gemeentebrede maaltijd: ze doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de kerk. En dat terwijl ze het zelf nog weleens lastig vindt om zich er helemaal op haar plek te voelen. Twijfels en vragen over het geloof zijn haar niet vreemd. Maar ook daar is bij Noorderlicht ruimte voor. Het warme welkom strekt zich uit naar alle mensen, wat ze ook op hun kerfstok hebben. Daar kan Bo over meepraten. Zijn leven is bepaald niet vlekkeloos verlopen en hij heeft de gevangenis meer dan eens van binnen gezien, maar hij is druk bezig zijn leven weer op de rit te krijgen en Noorderlicht is daarbij een enorme hulp. Op zijn beurt zet Bo zijn passie voor koken weer in voor de gemeente.

De presentatie was in handen van Marleen Stelling. Deze uitzending van het programma Zie je zondag! werd uitgezonden op zondag 5 juli door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee