Uitzending
Zie je Zondag! - 30-8-2020

30-8-2020

Zie je Zondag!

173 x bekeken | 0 reacties
7
We zijn aangeland op Ameland. Marleen is te gast in de Hervormde Gemeente aldaar. 's Zomers, wanneer toeristen het eiland overspoelen, zit de kerk bomvol, maar in de winter is het een stuk rustiger. Dan blijven alleen de eigen gemeenteleden over, mensen wier leven onlosmakelijk met het eiland verweven is. Oene is zo iemand. Van de 84 jaar die hij oud is, heeft hij slechts achttien maanden aan vaste wal doorgebracht. Zijn hoofd zit vol verhalen en herinneringen. Bijvoorbeeld over die keer dat tijdens een actie van de reddingsboot acht paarden verdronken. Maar zijn blik is niet alleen naar het verleden gericht. Geregeld ontmoet hij bij het 'Daalders Plakje' zijn vrienden, met wie hij de laatste nieuwtjes deelt. Ook Hennie is niet van Ameland weg te slaan. De gemeenschap was voor haar een grote steun toen ze met borstkanker te maken kreeg. Nu ze helemaal genezen is verklaard, pakt ze gepassioneerder dan ooit tevoren haar taken in de kerk weer op.

De presentatie was in handen van Marleen Stelling. Deze uitzending van het programma Zie je zondag! werd uitgezonden op zondag 30 augustus door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee