Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Z.O.Z. - 30-10-2010

30-10-2010

Z.O.Z.

931 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering van Z.O.Z. praat Anil Ramdas met Noraly Beyer, Jetty Mathurin en Ellen Ombre over politiek, kunst en cultuur in Suriname. Kun je in het land van Bouterse nog wel vrij zijn in het uiten van een boodschap met een politiek kritische lading?

“Suriname is in de greep van drie criminelen”, zegt Ellen Ombre in haar ‘Brief aan Multatuli’ die zij zondag a.s. voordraagt in het Bijlmerparktheater in Amsterdam Zuidoost. De schrijfster spreekt zich voor het eerst openhartig uit over de huidige situatie in Suriname.

Theatermaakster Jetty Mathurin steekt haar een hart onder de riem, omdat we volgens haar ”in het verleden zo bang zijn geweest te spreken, dat we het bijna zijn verleerd.”

Verder aan de tafel in Z.O.Z. journaliste Noraly Beyer, die de grimmige sfeer en de dreiging na 8 december 1982 in herinnering brengt. Maar ook volgens haar moeten kunstenaars, schrijvers en journalisten zich dit keer niet het zwijgen laten opleggen. Ellen Ombre is volgens haar buitengewoon moedig, door kritiek te leveren terwijl ze gewoon in Suriname woont. Of ze niet angstig is? Ellen Ombre: ”De nieuwe president heeft gezegd dat in Suriname alles gezegd kan worden. Dit is dan een testcase.”

Deze uitzending van het programma Z.O.Z. is uitgezonden op zaterdag 30 oktober door de VPRO. Te gast waren Noraly Beyer en Jetty Mathurin. De presentatie was in handen van Anil Ramdas. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!