Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 24-2-2010

24-2-2010

Vrw. zkt. Knst.

941 x bekeken | 0 reacties
6
Regisseur Johan Simons doet zijn laatste regie bij NTGent, voordat hij vertrekt naar de Münchner Kammerspiele, een enorm gezelschap in Duitsland. Met de hem vertrouwde acteurs, waaronder zijn vrouw Elsie de Brauw, werkt hij nu aan ‘La Grande Bouffe’, naar de beroemde film. Een stuk over decadentie en zich doodvretende mannen. Isolde zocht hem op bij het nuttigen van zijn Laatste Avondmaal....

Een musicalacteur, een theaterregisseur, een contrabassist en een cabaretier: ze werken allemaal mee aan de Judas Passion, geschreven door Egon Kracht. Een Passion waarin Judas niet als verrader maar als vriend van Jezus wordt neergezet. Frans van Deursen speelt de titelrol, Jeroen van Merwijk schreef het libretto en Dick Hauser tekent voor de regie. Hoe verloopt de samenwerking binnen deze 'Troupe'?

‘Who the f*** is Shakespeare‘ – vroeg danser Marco Gerris zich af, toen het plan werd opgevat om met zijn dansgezelschap Ish het toneelstuk ‘The Tempest’ uit te voeren. Hoe maakte hij dat aantrekkelijk maken voor jong publiek? Door een stormachtige voorstelling te maken, waarin streetdance, acrobatiek, hiphop en ‘spoken word’ in elkaar overvloeien, onder de titel 'StormIsh'. Vrw zkt Knst ging kijken bij een try-out.

In onze rubriek 'Op de valreep' deze week de tentoonstelling ‘Tangible Traces’, in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, waar werk te zien is van Nederlandse ontwerpers. En aandacht voor 'Der Fliegende Holländer’, de opera van Wagner uit 1843, nu in een regie van Martin Kusej bij De Nederlandse Opera.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 24 februari door de NPS. Te gast waren Frans van Deursen, Jeroen van Merwijk, Egon Kracht en Marco Gerris. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie