Uitzending
Vrije geluiden - NAWA Trio

NAWA Trio

Vrije geluiden

13-5-2007

| 1225 x bekeken | 0 reacties
7
Kersvers van het conservatorium van Amsterdam: het NAWA Trio speelt Chatsatoerjan. Het trio bestaat uit: Sjaan Oomen, viool, IŮigo Giner Miranda, piano en Kymia Kermani, klarinet.

Rick Stotijn is nu 25. Toen hij acht was kreeg hij op een kwart contrabasje zijn eerste lessen. Hij doorliep als jong talent klassen van de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en kreeg contrabasles van Peter Leerdam, Quirijn van Regteren-Altena, Peter Jansen en van zijn vader Peter Stotijn. Hij studeeerde bij een hele serie (inter)nationale grootheden en is vooral te spreken over Edgar Meyer. Van Meyer speelt hij het duo voor viool en contrabas. Maar hij laat ons ook Paganini horen!

Organist/pianist Willem Tanke geeft les op het Rotterdams conservatorium. Daar huren ze ook wel eens internationale popgrootheden in als leraar en zo ontmoette Willem een paar jaar geleden de pianist van David Bowie. Die van die waanzinnige solo in Aladdin Sane. Nu David niet meer op toernee gaat heeft deze Mike Garson tijd voor een andere liefde, eentje die hij deelt met Willem Tanke. Allebei zijn ze diep onder de indruk van de muziek en ideeŽn van Messiaen.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden met de titel NAWA Trio is uitgezonden op zondag 13 mei door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie