Uitzending
Vrije geluiden - 8-11-2009

8-11-2009

Vrije geluiden

1045 x bekeken | 0 reacties
6
De fluitist Chris Hinze maakt al decennia furore. Hij heeft een unieke eigen stijl ontwikkeld, waarin klassiek, jazz en wereldmuziek moeiteloos in elkaar overvloeien. Chris Hinze werkt samen met de coloratuur sopraan ClaronMcFadden, die met haar grandioze vertolkingen van muziek van Monteverdi tot Zappa wereldroem heeft vergaard.

Oswin 'Chin' Behilia (1938) heeft al een lange carrière achter zich, als componist van tijdloze klassiekers, presentator van een kritisch tv-programma en als besturend politicus. Vorige maand was Chin

zo mogen wij hem noemen

in Nederland om zijn jongste cd Liber (Otrabanda) te presenteren. De titel is zowel een politiek als autobiografisch statement; Chin voelt zich pas vrij als hij kan zingen en zingen doet hij over vrijheid. Vrijheid in de vorm van een autonoom Curaçao. Toen er op Curaçao onlangs een referendum plaatsvond, over de slotverklaring van de staatkundige vernieuwingen met betrekking tot de Antillen, gooide Chin zijn liedjes in de strijd om mensen ervan te overtuigen 'nee' te stemmen.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 8 november door de VPRO. Te gast was Chris Hinze. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie