Uitzending
Vrije geluiden - 6-12-2009

6-12-2009

Vrije geluiden

969 x bekeken | 0 reacties
6
Rajae el Mouhandiz is jong, moslim, Europeaan, Noord-Afrikaans en vrouw. Ze schrijft, zingt, componeert, produceert en heeft een carrière in de muziek. Bij Vrije geluiden vertolkt ze liedjes van haar nieuwste album Hand of Fatima. Rajae wordt bijgestaan door Shailendra Bhoelai, toetsen en Gregory Pataca, drums.

Precies een jaar geleden kwam de langverbeide cd-box Onder de groene linde uit. 163 verhalende liederen uit de mondelinge overlevering verzameld door Ate Doornbosch. Inmiddels heeft deze monumentale uitgave een Edison gewonnen in de categorie Bijzondere Uitgave World en de Preis der deutschen Schalplattenkritik. Een gesprek met Ate Doornbosch en Louis Grijp. Nico van der Meel zingt liederen uit het Antwerps Liedboek en Camerata Trajectina begeleidt.

Doris Hochscheid, cello en Frans van Ruth, piano hebben in de loop van de jaren een gezamenlijk repertoire opgebouwd van zo'n 100 composities, reikend van de vroegste werken van Beethoven tot een groeiend aantal stukken dat speciaal voor hen geschreven is. Met hun Stichting Cellosonate Nederland willen zij meer bekendheid geven aan de Nederlandse muziek voor cello en piano. Er wordt een werk uitgevoerd van Rudolf Escher en Daniel van Goens.

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 6 december door de VPRO. Te gast waren Ate Doornbosch, Doris Hochscheid, Frans van Ruth en Rudolf Escher. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie