Uitzending
Vrije geluiden - 30-11-2008

30-11-2008

Vrije geluiden

872 x bekeken | 0 reacties
5
De uit TunesiŽ afkomstige zanger en Żdspeler Dhafer Youssef gebruikt zijn stem als een instrument en weet daarmee een ongekende dramatische spanning op te bouwen. 'Ik zing niet om te zingen maar om iets uit te drukken en dat komt vanuit de innerlijke stem' zegt hij. De muziek die hij maakt, komt uit de mystieke soefitraditie, maar is beÔnvloed door jazz, elektronische muziek en rock. Op zijn laatste cd gaat Youssef een samenwerking aan met strijkers, in deze bezetting zal hij ook bij Vrije Geluiden aantreden.

Twee jaar geleden overleed Han Reiziger. Hij was vooral bekend van het programma Reiziger in muziek, waarvan Vrije Geluiden de opvolger is. Maar Han Reiziger was meer dan presentator, hij was o.a. componist. Dochter Elsie komt met haar band en speelt werk van haar vader en uiteraard zullen naast het serieuzere werk de nodige anekdotes over Han over tafel komen!

Presentatie: Hans Flupsen.

Deze uitzending van het programma Vrije geluiden is uitgezonden op zondag 30 november door de VPRO. De presentatie was in handen van Hans Flupsen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie